Kazimir i Karolina najbolja na 20. festivalu u Užicu

Izvor: Studio B, 15.Nov.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazimir i Karolina najbolja na 20. festivalu u Užicu

Predstava Ateljea 212 "Kazimir i Karolina" Edena fon Horvata u režiji Snežane Trišić osvojila je šest nagrada "Ardalion" na završenom 20. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu "Bez prevoda", koji je ove godine organizovan pod sloganom "No pasaran?".

Predstava Ateljea 212 osvojila je nagradu "Ardalion" u kategoriji za najbolju predstavu, režiju, žensku ulogu (koja je ravnopravno pripala Jeleni Đokić i Katarini Žutić), za najbolju mušku ulogu (Nebojša Ilić), >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << najbolju scenografiju (Darko Nedeljković) i kostimografiju (Maja Nedeljković), navodi se u saopštenju tog teatra.

O nagradama je odlučivao stručni žiri, koji je radio u sastavu - predsednik žirija, teatrolog i pozorišni kritičar Ivan Medenica i članovi - pozorišni reditelj iz Zagreba Zlatko Sviben, teoretičar scenskog dizajna iz Beograda Tatjana Dadić Dinulović, arhitekta i scenograf iz Beograda Mia David, pozorišni reditelj iz Banja Luke Aleksandar Pejaković.

"Žiri sa zadovoljstvom konstatuje da je festival protekao na visini koja odgovara ovom jubileju, i to kako organizaciono tako i u pogledu programa kada se sagleda kao celina", navodi se u saopštenju žirija.

"Festival je za 20 godina postojanja uspeo da se izbori za status jednog od vodećih pozorišnih festivala u Srbiji i regionu, da opravda aktuelni koncept upoređivanja i dijaloga između pozorišnih poetika u srodnom jezičkom i kulturnom prostoru, da postane mesto susreta i saradnje umetnika regiona, te da izgradi i sačuva vernu publiku", dodaje se u saopštenju.

Ovogodišnji slogan "No pasaran?" sa znakom pitanja na kraju, koji jasno problematizuje da li smo danas, zaista, spremni i sposobni da odbranimo ideale slobode, jednakosti, ljudskog integriteta..., stoji u saopštenju.

Nagrade "Ardalion" dobitnicima biće uručene na scenama matičnih kuća.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Nagrade za predstavu "Kazmir i Karolina"

Izvor: B92, 15.Nov.2015

Predstava Ateljea 212 "Kazimir i Karolina" Edena fon Horvata u režiji Snežane Trišić osvojila je šest nagrada "Ardalion" na upravo završenom jubilarnom 20. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu "Bez prevoda“, koji je ove godine organizovan pod sloganom "No pasaran?“...Predstava Ateljea...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.