Izvor: Blic, 19.Dec.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "(Dis)kontinuiteti" otvara novi Vojvođanski salon

Izložba "(Dis)kontinuiteti: Savremena umetnost u Vojvodini", biće svečano otvorena u četvrtak 21. decembra od 19 sati u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Izložba će trajati do 15 februara 2018. godine.

Umetnici koji će prikazati svoje slike, skulpture i fotografije su Larisa Ackov, Velimir Andrejević, Teodora Ivkov, Tadija Janičić, Sonja Jo, Tibor Lazar, Filip Markovinović, Marina Milanović, Milan Nešić, Miodrag Perić, Mileta Poštić, Arpad Pulai, Šok galerija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Rade Tepavčević

Naslanjajući se na ideju nekadašnjeg Novosadskog salona, koji je zbog finansijskih i organizacionih teškoća u poslovanju nakon izložbe 2011. godine prestao da postoji, MSUV otvara  vrata novom projektu.

Radni naslov je Vojvođanski salon, za sada predstavlja eksperiment i probu, a zadatak će mu biti praćenje, podržavanje i prezentacija savremene umetničke scene u Vojvodini kao i afirmacija nevidljvih autora.

Pored uvida u aktuelnu umetničku praksu u Vojvodini, izložba bi se u proširenom obimu prezentovala i u drugim vojvođanskim gradovima.

- Akcenat je bio na umetnicima koji su mladi, spremni na eksperimentisanje koji svojim radovima unose svežinu, humor i igru u izložbeni prostor. Zato su na ovoj izložbi predstavljeni umetnici koji stvaraju i po dve decenije rame uz rame sa onima koji su nedavno završili Akademiju umetnosti i čije vreme tek dolazi. Odabirom nekoliko najmlađih autora želeli smo da ih ohrabrimo da nastave sa radom, jer smo svi svesni koliki je podvig ostati dosledan sebi i svojoj umetnosti – saopštile su kustoskinje Dragana Garić Jovičić i Andrea Palašti koje potpisuju ovogodišnju selekciju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.