Grafike njujorških umetnika u holu Narodne banke Srbije

Izvor: Beta, 23.Nov.2009, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafike njujorških umetnika u holu Narodne banke Srbije

BEOGRAD, 23. novembra 2009. (Beta) - Izložba "Njujork u Beogradu", na kojoj će biti predstavljene grafike 38 njujorških umetnika, biće otvorena 26. novembra u holu Narodne banke Srbije u Beogradu, najavljeno je u ponedeljak na konferenciji za novinare.

Vlasnica Viskonti galerije u Ljubljani i kustos izložbe Živa Škodlar Vujić rekla je će ova postavka biti prvi veliki prikaz grafika savremenih američkih umetnika u Srbiji.

Prema njenim rečima, na izložbi će biti predstavljeni umetnici različitih grafičkih poetika i godišta, kao i da je cilj postavke da pokaže mladoj generaciji da grafika, kao tehnika, nije zanemarena u svetu.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.