Gospođa ministarka u Hrvatskom narodnom kazalištu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2019, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gospođa ministarka" u Hrvatskom narodnom kazalištu

Ansambl Narodnog pozorišta iz Beograda posle 37 godina gostuje 16. juna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu sa predstavom "Gospođa ministarka" u režiji Jagoša Markovića.

Gostovanje u Zagrebu je rezultat uspešnih dogovora upravnice Nacionalnog teatra Ivane Vujić sa Dubravkom Vrgoč, koja je na čelu zagrebačkog HNK i direktorom Drame Ivicom Buljanom.

- Neobično smo srećni što ćemo gostovati sa Nušićem, najvećim srpskim komediografom, i to na zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << naših partnera iz Zagreba - kaže Vujić.

Hrvatsko narodno kazalište uzvratiće posetu tokom jeseni s predstavom "Ciganin, ali najlepši", po tekstu Kristiana Novaka, u režiji Ivice Buljana.

Poslednji put Narodno pozorište gostovalo je u zagrebačkom HNK sredinom maja 1982. godine s komadom "Lenjin, Staljin, Trocki" u režiji Nikole Jeftića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.