Goran Gocić gost Večeri na Kosančiću u petak

Izvor: B92, 14.Avg.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Gocić gost Večeri na Kosančiću u petak

U petak 15. avgusta u 20h gost trećeg letnjeg ciklusa književnih Večeri na Kosančiću Narodne biblioteke Srbije će biti književnik Goran Gocić, ovogodišnji Nin-ov laureat za roman "Tai", u izdanju beogradske Geopoetike.

Posetioci će biti u prilici da čuju odlomke iz Gocićevog nagrađenog romana, kao i autorova razmišljanja na temu ličnog spasenja, mogućnosti ljubavi, čovekovom duhu, civilizacijskom ropstvu i čovekovim strahovima.

Odlomke iz romana Tai >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čita Mihajlo Jovanović, student četvrte godine glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Program je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

-- Pročitajte recenziju romana Gorana Gocića "Tai" --

Večeri na Kosančiću pokrenute su 2012. godine na inicijativu tadašnjeg upravnika Narodne biblioteke Srbije Dejana Ristića, a u okviru akcije „Povratak knjige na Kosančićev venac“, koja je imala za cilj i da simbolički vrati knjigu, umetnost, publiku i pisce na mesto na kome je srpska i svetska kulturna baština uništena u bombardovanju 1941. godine. Ciklus „Večeri na Kosančiću“ uređuje i vodi Milena Đorđijević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.