Goran Gocić gost Večeri na Kosančiću

Izvor: Akter, 14.Avg.2014, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Gocić gost Večeri na Kosančiću

Gost u letnjem ciklusu književnih Večeri na Kosančiću NBS sutra uveče biće književnik Goran Gocić, ovogodišnji dobitnik Ninove nagrade za roman "Tai"

Na Kosančićevom vencu, na mestu gde je 1941. godine stradala NBS, u okviru trećeg letnjeg ciklusa susreta čiji je cilj da simbolički vrati knjigu, umetnost, publiku i pisce na mesto na kome je uništena srpska i svetska kulturna baština, posetioci će biti u prilici da se sretnu sa Gocićem.

Ljubitelji knjige >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << moći će da čuju odlomke iz Gocićevog romana "Tai" i autorova razmišljanja na temu ličnog spasenja, mogućnosti ljubavi, čovekovom duhu, civilizacijskom ropstvu i čovekovim strahovima.

Odlomke iz romana "Tai" čitaće student četvrte godine glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Mihajlo Jovanović.

Književni program "Večeri na Kosančiću" pokrenula je NBS 2012. godine na inicijativu tadašnjeg upravnika NBS Dejana Ristića, a u okviru akcije "Povratak knjige na Kosančićev venac".

Ciklus "Večeri na Kosančiću" uređuje i vodi Milena Ðorđijević.

Gosti trećeg letnjeg ciklusa "Večeri na Kosančiću" bili su akademik i književnik Dragoslav Mihajlović, Vida Ognjenović, Muharem Bazdulj, Dragan Velikić posle susreta sa NIN-ovim laureatom Gocićem u petak, 29. avgusta gost letnjih književnih susreta na Kosančićevom vencu biće akademik i književnik Ljubomir Simović koji će čitati odlomke iz pesničke trilogije "Planeta Dunav".

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Goran Gocić gost Večeri na Kosančiću u petak

Izvor: B92, 14.Avg.2014

U petak 15. avgusta u 20h gost trećeg letnjeg ciklusa književnih Večeri na Kosančiću Narodne biblioteke Srbije će biti književnik Goran Gocić, ovogodišnji Nin-ov laureat za roman "Tai", u izdanju beogradske Geopoetike...Posetioci će biti u prilici da čuju odlomke iz Gocićevog nagrađenog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.