Filmski dan Sovjetski kratki film u Domu omladine

Izvor: Beta, 24.Sep.2010, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski dan Sovjetski kratki film u Domu omladine

BEOGRAD, 24. septembra 2010. (Beta) - Filmski dan "Sovjetski kratki film", tokom kojeg će biti prikazana manje poznata dela velikana ruske i sovjetske avangarde, biće održan u subotu od 19.00 časova, u Domu omladine Beograda.

U saopštenju organizatora se navodi da će tokom Filmskog dana biti prikazani kratki filmovi reditelja Ezenštajna, Dovženka, Pudovkina, Majakovskog, koji najavljaju veliku filmsku revoluciju.

Tokom Filmskog dana biće prikazani i film "Gospodjica i probisvet" (1918) u režiji Vladimira Majkovskog, poznatog pesnika i jednog od simbola sovjetske avangarde i "Šahovska groznica" (1925) u režiji Vsevoloda Pudovkina, koji govori o dva velika šahovska majstora u borbi za titulu šampiona, ali i za srce prelepe devojke.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosečna plata u Srbiji 33.955 dinara

Izvor: NaDlanu.com, 24.Sep.2010

BEOGRAD, 24. septembra 2010. (Beta) - Prosečna neto zarada u Srbiji u avgustu bila je 33.955 dinara (319 evra), što je realno manje za 3,4 procenata, a nominalno za 1,8 odsto nego u prethodnom mesecu, objavio je u petak Republički zavod za statistiku. Kako se navodi u saopštenju tog zavoda (www.stat.gov.rs),...

Nastavak na NaDlanu.com...

Sovjetski kratki film u DOB-u

Izvor: Popboks, 24.Sep.2010

Sutra će, u sali na I spratu Doma omladine Beograda biti prikazani filmovi nekih od predstavnika ruske i sovjetske avangarde.

Nastavak na Popboks...

DOB filmski dan: Sovjetski kratki film

Izvor: NC magazin, 24.Sep.2010

. Manje poznata remek dela velikana ruske i sovjetske avangarde. Ezenštajn, Dovženko, Pudovkin, Majakovski.. Mali filmovi koji najavljaju veliku filmsku revoluciju. Nepoznate stranice filmske istorije koji podjednako funkcionišu kao umetnost i kao dokument.

Nastavak na NC magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.