Festival amaterskih društava Vojvodine u Staroj Pazovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival amaterskih društava Vojvodine u Staroj Pazovi

56. Festival amaterskih društava Vojvodine biće održan od 17. do 25. maja u Staroj Pazovi u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva Vojvodine i Saveza amatera opštine Stara Pazova pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova i podršku staropazovačkog Centra za kulturu.

U okviru smotre biće prikazano 8 predstava iz Nove Pazove, Crvenke, Kule, Sivca, Šida, Uzdina, Kovina i Stare Pazove.

Sve predstave se izvode u 20 časova u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a najbolje amatere u Vojvodine ocenjivaće stručni žiri. Ulaz za sve predstave je slobodan.

Vojvođanski amateri ove godine odlučili su se za postavku dramskih komada Mira Gavrana, Darija Foa, Augusta Strindberga, Branislava Nušića, Ene Rajs, Jovana Sterije Popovića, Borislava Pekića i Hane Zelinove, a s njima su radili reditelji: Aleksander Bako, Igor Pavlović, Fuad Tabučić, Milivoje Mlađenović, Cvetin Aničić, Miroslav Žužić, Jovan Grujić i Anjička Balaž.

U subotu 25. maja u čast nagrađenih biće izbedena pozorišna predstava Amaterskog pozorišta „Jovica Jelić" iz Banatskog Karađorđeva, a najbolje očekuje plasman na Republički festival amaterskih društava Srbije koji se održava u junu u Kuli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Smotra dečjeg scenskog stvaralaštva "Majski susreti" od 14. do 16. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2019, 10:06

62. Pokrajinska smotra dečjeg scenskog stvaralaštva "Majski susreti" održaće se od 14. do 16. maja u Kulturnom centru "Lukijan Mušicki" u Temerinu u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i opštine Temerin...U okviru trodnevnog programa biće prikazano 13 predstava iz Bačke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.