Donaldu Saterlendu nagrada za životno delo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donaldu Saterlendu nagrada za životno delo

Donald Saterlend dobiće nagradu za životno delo na ovogodišnjem 67. Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu, koji će se održati od 20. do 28. septembra u ovom španskom gradu.

Kako "Holivud Reporter" javlja, na festivalu će, 26. septembra, odmah nakon dodele nagrada, biti prikazan njegov najnoviji film "Jeres spaljene pomorandže", neo-noir triler čija je radnja smeštena u Italiju. Režiser filma je Đuzepe Kapotondi, a pored Saterlenda u njemu igraju Elizabet >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Debicki, Kle Beng i Majk Džeger.

Rođeni Kanađanin, Saterlend (84) prikazao na desetine likova u nizu žanrova od drame, preko ratnog filma i trilera, do horora i naučne fantastike, navodi se u obrazloženju. Glumio je u više od 150 filmova.

Festival u San Sebastijanu ove godine bi trebalo da dodeli počasne nagrade španskoj glumici Penelopi Kruz i francusko-grčkom filmskom reditelju Kostasu Gavrasu.

Prošlogodišnji laureati bili su glumci Džudi Denč i Deni Devito, i japanski reditelj Hirokazu Kore-eda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Donaldu Saterlendu nagrada za životno djelo

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2019

Donald Saterlend dobiće nagradu za životno djelo na ovogodišnjem 67. Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu, koji će se održati od 20. do 28. septembra u ovom španskom gradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.