Crteži Vladimira Lalića u Haosu

Izvor: Beta, 13.Jan.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crteži Vladimira Lalića u Haosu

BEOGRAD, 13. januara 2014. (Beta) - Izložba crteža mladog beogradskog umetnka Vladimira Lalića, jednog od troje dobitnika Nagrade za crtež Fondacije Vladimira Veličkovića za 2013. godinu, biće otvorena u Galeriji Haos u utorak u 20.00 sati.

Kako su na konferenciji za novinare u utorak najavili organizatori, na otvaranju izložbe biće organizovan i koncert grupe "Organizovani haos" (Organised C h a o s) čiji je Lalić član i kompozitor.

Lalić je rekao da će na izložbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << biti predstavljeno 28 crteža radjenih ugljem na papiru, od kojih je većina nastala u vreme njegovog usavršavanja u Francuskoj, i takodje bila izložena u Srpskom kulturnom centru u Parizu.

"Počeo sam tada da radim tu seriju i odlučio se za ugljen u olovci kao esenciju crteža. Ta olovka služila mi je kao neka seizmička igla koja direktno zapisuje moje biće", rekao je Lalić.

Lalić koji je takodje član hora "Viva vox" i ansambla opere "Ljubavni napitak" teatra Madlenijanum, rekao je da će njegov bend na otvaranju izložbe u akustičnom izvodjenju predstaviti deo albuma, radjenog u spoju različitih žanrova.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Crteži Vladimira Lalića u "Haosu"

Izvor: Blic, 13.Jan.2014

Izložba crteža mladog beogradskog umetnka Vladimira Lalića, jednog od troje dobitnika Nagrade za crtež Fondacije Vladimira Veličkovića za 2013. godinu, biće otvorena sutra od 20 sati u galeriji "Haos". Vladimir Lalić: Kenotaf..Kako su na konferenciji za novinare danas najavili organizatori, na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.