Četvrto izdanje Bajčevog Hamam Balkanija

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrto izdanje Bajčevog "Hamam Balkanija"

Roman Vladislava Bajca "Hamam Balkanija" doživeo je za samo godinu dana četiri izdanja, saopštio je njegov ekskluzivni izdavač "Arhipelag".

Četiri izdanja za godinu dana, zajedno sa izuzetno pozitivnim odjecima medju čita­o­ci­ma i u književnoj kritici, predstavljaju veliki uspeh romana "Hamam Balkanija", za koji se može reći da je prepoznat kao knjiga koja prevazilazi sezonu u kojoj se pojavio.

To je je jedan od načitanijih romana na srpskom jeziku u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << godinu dana, što je po­ka­zalo i istraživanje tržišta knjige koje je sprovela internet knjižara Knjižara.com.

Ovaj roman je za proteklih godinu dana dobio nekoliko značajnih priz­nanja. Tokom jeseni 2008. godine dobio je prestižnu medjunarodnu književnu nagradu "Balkanika" za najbolju knjigu objavljenu na nekom od jezika Balkana u 2007. i 2008. godi­ni, a potom i nagradu „Zlatni Hit liber“ koji dodeljuje TV emisija " Hit libris" za de­set najtraženijih knjiga na srpskom jeziku u prošloj godini.

Nedavno je "Hamam Balkanija" dobio i nagradu "Isidora Sekulić" kao knjiga godine.

Za Bajčev novi roman vlada veliko interesovanje stranih izdavača i do sada su potpisani ugovori sa izdavačima u Austriji, Nor­ve­š­koj, Hrvatskoj i Bugarskoj, a u toku su pregovori s francuskim, italijanskim, švedskim i slovenačkim iz­da­vačima.

"Hamam Balkanija" će do kraja godine biti objavljen i na engleskom jezi­ku. Bu­du­ći da je Bajčev roman dobitnik nagrade "Balkanika", može se očekivati da će ovaj ro­man us­koro biti objavljen i na makedonskom, grčkom, rumunskom, turskom i albanskom je­ziku.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.