Čarls Simić predstavio knjigu

Izvor: S media, 17.Maj.2011, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čarls Simić predstavio knjigu

Čarls Simić, američki pesnik srpskog porekla predstavlja u Beogradu svoju novu knjigu poezije. Sutra će u Dvorani kulturnog centra govoriti svoje pesme i družiće se sa čitaocima.

Američki pesnik i esejista srpskog porekla Čarls Simić (1938) predstavio je 17. maja u Beogradu knjigu poezije "Iščekujući presudu", objavljenu u prevodu na srpski jezik.

Knjiga poezije "Iščekujući presudu", objavljena u ediciji "Element" beogradske izdavačke >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kuće "Arhipelag", predstavlja retrospektivu Simićeve poezije i obuhvata raspon od pesnikovih ranih stihova do pesama koje su prevedene iz rukopisa.

Prevodi Simićevih pesama na srpski jezik, kako je na promociji istakao glavni urednik "Arhipelaga" Gojko Božović, delo su nekoliko generacija srpskih prevodilaca, a nekoliko pesama preveo je i sam autor.

Govoreći o tome kako doživljava svoju poeziju na srpskom a kako na engleskom jeziku, Simić je istakao da, budući da je rodni Beograd napustio početkom pedesetih godina prošlog veka, vremenom izgubio sposobnost da razume značenjske nijanse pojedinih srpskih reči.

Prva tama disko kluba na Balkanu

Kulturno sređivanje Beograda do 2020.

Upoznaj Beograd iz tramvaja

"Ne predstavlja mi problem da razumem same reči, ali shvatio sam da sam izgubio osećaj za razumevanje nijansi u njihovom značenju, odnosno da ne shvatam kako one zvuče srpskim čitaocima, kakav efekat proizvode kod njih", rekao je Simić.

Čarls Simić će sutra, 18. maja, na književnoj večeri u Dvorani Kulturnog centra Beograda govoriti svoje pesme, razgovarati sa čitaocima i potpisivati primerke svojih knjiga, a dan kasnije, 19. marta, biće i gost Kulturnog centra Novog Sada.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.