Biografija o Dženis Džoplin u svim knjižarama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2020, 07:21

Biografija o Dženis Džoplin u svim knjižarama

Intimna biografija o čuvenoj rok pevačici Dženis Džoplin „Dženis: Njen život i muzika“ autorke Holi Džordž-Voren objavljena je u izdanju “Lagune”, u prevodu Gorana Skrobonje, saopštila je čuvena izdavačka kuća.

Muzičarka je ušla u rok legendu kao drska, strastvena duša osuđena na propast zbog bola koji je stvorio jedan od najizuzetnijih glasova u istoriji roka, ali na stranicama nove knjige autorka donosi jasan i dubok uvid u život žene koja nije bila definisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samo patnjom.

Dženis je bila perfekcionista - strastvena, predana, obrazovana muzičarka koja je rođena sa talentom, ali je i vredno radila na njegovom razvoju.

Pomerala je granice pola i seksualnosti mnogo pre nego što je to bilo društveno prihvatljivo, bila je osetljiva i željna da se uda i skrasi - ali nije mogla, ili nije htela.

Imala je težnju da ode iz Teksasa, ali nikad nije bila u stanju da sasvim pobegne.

Kako smatra prevodilac Skrobonja, biografija Džoplin, spisateljice Holi Džordž Voren, donosi detaljnu, slojevitu priču o umetnici kojoj je bilo suđeno da uspe, i koja nas je napustila prerano, baš u trenucima kada se činilo da će uspeti da se izbori sa tim ogromnim uspehom.

On dodaje kako je Džordž Voren imala pristup kompletnoj dokumentaciji kao i članovima porodice i bivšim saradnicima velike pevačice, što je izuzetna privilegija.

„Koliko god mislili da znamo sve o Dženis, pronaći ćemo u ovoj knjizi nove zanimljivosti i pojedinosti i upotpuniti sliku o Džoplinovoj koja je postala idol brojnih generacija ljubitelja roka, bluza i soula“, ističe Skrobonja.

Biografija „Dženis: Njen život i muzika“ predstavlja pevačicu kao kraljicu rokenrola, autorku hitova “ Maybe ”, “ Mercedes Benz ”, komplikovanu buntovnicu, muzičku predvodnicu koja je kršila pravila, kompleksan portret izuzetne umetnice koja je konačno dobila biografiju kakvu zaslužuje. Knjiga je u prodaji u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.