Biković: Putin mi je rekao da je učestvovao u zauzimanju aerodroma Slatina

Izvor: B92, 14.Mar.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biković: Putin mi je rekao da je učestvovao u zauzimanju aerodroma Slatina

Uoči premijere filma "Balkanska međa" koji prikazuje događaje s kraja bombardovanja, popularni glumac prvi put je pričao o svim političkim i društvenim temama u intervjuu za Nedeljnik.

Film "Balkanska međa" je akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini. Kako mu je ruski predsednik krajem prošlog novembra uručio Medalju Puškina, Biković je, između ostalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << govorio i o tom susretu.

"Rekao sam Putinu da nas u toku 2019. čeka veliki film u srpsko-ruskoj koprodukciji, na šta mi je odgovorio da je on, takođe, u tome učestvovao. 'Znam', odgovorio sam. Čudno me je pogledao. Posle sam tek shvatio da je imao na umu samu akciju na aerodromu Slatina, a ja sam mislio da se njegove reči odnose na to da je podržao film", ispričao je Biković u intervjuu za Nedeljnik.

Podsećamo, pomenuti film stiže u bioskope na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije. Premijera je zakazana za 19. mart, a u redovnoj bioskopskoj distribuciji film će se naći od 21. marta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN VODIO AKCIJU PROTIV NATO-a 1999.GODINE: Rusi ZAUZELI Aerodrom u PRIŠTINI

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Mar.2019, 00:01

Film “Balkanska međa”, u kojem glumi Miloš Biković, inspirisan je stvarnim događajem iz 1999. godine kada su ruski padobranci zauzeli “Slatinu”...- Predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, koji mi je pre nekoliko meseci uručio Medalju Puškina, rekao sam da nas u toku 2019. čeka veliki film...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.