Berlinski filmski festival će biti održan uživo

Izvor: B92, 20.Jan.2022, 11:51

Berlinski filmski festival će biti održan uživo

"Berlinale" najavljuje program sa 18 filmova u konkurenciji i uključuje nove filmove Francuza Fransoa Ozona i Kler Deni.

"Berlinale", prvi ovogodišnji veliki evropski filmski festival, održaće se sledećeg meseca uživo, potvrdili su organizatori u trenutku kada se očekuje vrhunac talasa omikron soja u Nemačkoj, javlja Fena.

Ovom objavom su iznenadili mnoge koji su očekivali da će festival biti održan onlajn drugu godinu zaredom.

Festival "Berlinale" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je najavio program sa 18 filmova u konkurenciji i uključuje nove filmove Francuza Fransoa Ozona i Kler Deni, scenaristkinje filma "Carol" Filisa Nađa, i prethodnog pobednika Paola Tavijanija iz Italije.

Očekujući hiljade gostiju iz celog sveta, direktori festivala Marijet Risenbek i Karlo Katrijan rekli su na virtuelnoj konferenciji za novinare da su s državnim zdravstvenim vlastima osmislili plan za 72. izdanje ovog prestižnog festivala, javlja AFP.

Ovaj plan uključuje kraći program, zahteva da su učesnici vakcinisani ili preležali kovid 19 i manji broj posetilaca kako bi svi bili sigurni.

"Odlučili smo se za festival uživo jer stvarno verujemo da je kolektivno iskustvo u središtu filmskog festivala", rekao je Katrijan.

"Berlinale", koji se uz Kan i Veneciju svrstava među najbolje kinematografske izložbe u Evropi, trebao bi da bude održano između 10. i 20. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.