Beogradski festival igre završava prolećni deo programa u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 13:48

Beogradski festival igre završava prolećni deo programa u Novom Sadu

Prolećni deo Beogradskog festivala igre u Novom Sadu okončava se 14. i 15. aprila igrom "Mastilo", čuvenog grčkog umetnika Dimitrisa Papajoanua, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

"Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice kulture i ja sam ponosna što se naš grad nalazi na mapi ovako značajnih kulturnih događanja, što baš kod nas dolaze najveće svetske baletske grupe. Zahvaljujući gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću kultura >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je deo strateškog razvoja grada i Novi Sad je u tom smislu dobar izbor za Beogradski festival igre. Time smo svi mi iskreno zadovoljni, a satisfakcija što je naš grad tradicionalno deo festivala igre je verujem obostrana" zaključila je predsednica gradskog parlamenta.

Ona je dodala da je zadovoljna i srećna što će se novosadskoj publici predstaviti poznati grčki umetnik Dimitris Papajoanuo, tim pre što Srpsko narodno pozorište neguje klasičan balet, dok će publika sada imati prilike da uživa u drugačijoj, modernijoj i raznovrsnoj igri.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta dr Zoran Đerić kazao je da je veliko zadovoljstvo ugostiti ovakvog umetnika. On je, osvrćući se na saradnju sa Beogradskim festivalom igre, istakao uverenje da će se ona nastaviti.

" Gostovanja Beogradskog festivala igre su sve zapaženija i sve brojnija. Novi Sad ima publiku koja voli savremeni balet" poručio je dr Đerić.

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung zahvalila se Novom Sadu, gradonačelniku Milošu Vučeviću, Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, kao i Srpskom narodnom pozorištu na saradnji. Ona je dodala da je grčki umetnik Dimitris Papajoanu jedan od najznačajnijih ličnosti umetničke i savremen igre.

"Mastilo" će biti premijerno prikazano u našoj zemlji, dok je njemu ovo četvrti put da sa svojom grupom gostuje u Srbiji kazala je Aja Jung.

Ona se osvrnula i na ovogodišnji festival, rekavši da je ugostio umetnike šest zemalja, a da je program Beogradskog festivala igre pratilo oko 4.500 ljudi.

Grčki umetnik Dimitris Papajoanu istakao je da jedva čeka da vidi kako će novosadska publika reagovati.

" Drago mi je što je Srbija mesto gde se moji radovi uspešno prikazuju. Mi smo putujuća trupa, ali volimo da se na pojedina mesta vratimo. Beogradski festival igre uvek je bio važna stanica u našim putovanjima i jedno je od takvih mesta" zaključio je Dimitris Papajoanu.

Igra "Mastilo" biće održana u Srpskom narodnom pozorištu, 14. i 15. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najstarija kuća u Novom Sadu izgrađena pre 3 i po veka ostaje kulturno dobro

Izvor: Luftika.rs, 12.Apr.2021

Najstarija kuća u Novom Sadu, kolokvijalno poznata i kao Špilerova kuća, nedavno je dobila novog vlasnika, a deo javnosti našao se u strahu da će biti prepuštena devastaciji, a na njenom mestu nići višespratnica. Novosadski Zavod za zaštitu spomenika kulture tvrdi da su takvi strahovi neosnovani...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.