Andrašu Urbanu uručena nagrada Bojan Stupica

Izvor: Beta, 19.Nov.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrašu Urbanu uručena nagrada Bojan Stupica

Pozorišnom reditelju Andrašu Urbanu večeras je uručena nagrada "Bojan Stupica" za režiju predstave "Rodoljupci".Urban je u Narodnom pozorištu u Beogradu rekao da mu je draga nagrada "Bojan Stupica" i da je i dalje smatra "jugoslovenskom nagradom".Nagradu "Bojan Stupica" dodeljuju se od 1971. jednom u dve godine i ova pokriva period od aprila 2015. do marta 2017. godine.Tročlani žiri za dodelu te nagrade za režiju, koji su činili Dimitrije Jovanović (predsednik), Ljiljana Todorović i Slavko Milanović, odluku je doneo jednoglasno, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) u oktobru.Urbanova verzija komada Jovana Sterije Popoviča, postavljena je u današnje vreme, premijerno je izvedena 30. oktobra 2015. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Andrašu Urbanu uručena nagrada "Bojan Stupica"

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2018, 00:00

Pozorišnom reditelju Andrašu Urbanu večeras je u Narodnom pozorištu u Beogradu uručena nagrada "Bojan Stupica" za režiju predstave "Rodoljupci".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Andrašu Urbanu uručena nagrada "Bojan Stupica"

Izvor: Radio 021, 20.Nov.2018

Pozorišnom reditelju Andrašu Urbanu sinoć je uručena nagrada "Bojan Stupica" za režiju predstave "Rodoljupci"...Urban je u Narodnom pozorištu u Beogradu rekao da mu je draga nagrada "Bojan Stupica" i da je i dalje smatra "jugoslovenskom nagradom"...Nagradu "Bojan Stupica" dodeljuje se od 1971....

Nastavak na Radio 021...

Neli Mihailović nagrada "Raša Plaović"

Izvor: RTS, 20.Nov.2018

Glumici Neli Mihailović pripala je nagrada "Raša Plaović" za 2018. godinu za ulogu Danice Čvorović u predstavi "Balkanski špijun", u režiji Tatjane Mandić Rigonat i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, saopštio je žiri. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.