Izvor: Danas, 04.Okt.2023, 10:00

Amerika i politika: Prvi put u istoriji smenjen predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa

ReutersKevin Mekarti Prvi put u istoriji američke politike smenjen je predsedavajući Predstavničkog doma, jednog od dva u Kongresu. Tesnom većinom od 216 prema 210, Predstavnički dom je izglasao smenjivanje Kevina Mekartija, koji je bio lider republikanske većine u donjem domu Kongresa. Za odlazak Mekartija sa tog mesta glasali su i pojedini republikanci, predvođeni tvrdim krilom […]

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika i politika: Prvi put u istoriji smenjen predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa

Izvor: Radio 021, 04.Okt.2023

Kevin Mekarti je posle smenjivanja izjavio da je stvar bila lične prirode, optuživši političkog protivnika iz Republikanske stranke Meta Gejca.

Nastavak na Radio 021...

„Neumorni trampista“: Ko je republikanski kongresmen Met Gejc, koji je vodio „pobunu“ da se smeni predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa SAD?

Izvor: Danas, 05.Okt.2023, 07:03

Prvi put u istoriji američke politike smenjen je predsedavajući Predstavničkog doma i to zahvaljujući republikanskom kongresmenu Metu Gejcu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.