20 godina CZKD - Izložba Živi, mrtvi i ostali

Izvor: B92, 31.Dec.2014, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

20 godina CZKD - Izložba "Živi, mrtvi i ostali"

Tačno u podne 1. januara 2015. CZKD obeležava dvadeset godina javnog rada Centra za kulturnu dekontaminaciju u Paviljonu Veljković, izložbom „Živi, mrtvi i ostali“.

Prva izložba otvorena je, možda anticipacijski, zvukom sirene za uzbunu i podizanjem – sa poda na zidove - dokumenata, fotografija, knjiga i drugih predmeta koji su preživeli višedecenijski diskontinuitet u kulturnoj nameni prostora u Birčaninovoj 21.

„Bio je to poziv na uspostavljanje kulturnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i javnog dobra i osvajanje polja za političku akciju u vremenu u kome nije bilo potrebno mnogo da se objasni naziv Centra za kulturnu dekontaminaciju. Tada nismo mislili da ćemo se sresti i 1. januara 2015“, kažu iz CZKD-a.

„Čestitamo vam dvadesetogodišnjicu rada CZKD. Čestitamo svima / nama koji smo uspostavili i dalje uspostavljamo pojam Centra kao zajedničkog kritičkog mesta, kulturnog i javnog dobra“.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.