Izvor: Blic, 21.Sep.2016, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

12 NOVIH SERIJA OVE JESENI Pogledajte ko su glavne zvezde

Jesenja TV šema u SAD uveliko se zahuktava. Ponuda je toliko je bogata da je na programu i po nekoliko premijernih serija dnevno, a među novim junacima naći će se i neka poznata, voljena glumačka lica.

Predstavljamo vam njih dvanaestoro.

Kifer Saderland (Designated Survivor)

Njegov lik Džeka Bauera (24) verovatno je još uvek mnogim u srcu, ali novi Kiferov junak deluje jednako uzbudljivo: Tom Kirkman je niži član predsednikovog kabineta koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iznenada postaje novi vođa države pošto i aktuelni predsednik i svi drugi po redu nasleđivanja bivaju ubijeni u napadu. Iako serija "Designated Survivor" deli neke gene sa serijom "24", Saderland će ovde biti manje okrenut akciji a više strategiji.

Uz njega glume i Kal Pen iz "Doktora Hausa" i Nataša Mekelhon iz "Kalifornikacije".

Džina Dejvis (Exorcist)

Ova oskarovka je poslednjih godina čest gost na malim ekranima. U kratkovečnoj seriji "Commander in Chief" (2005), igrala je predsednicu Makenzi Alen posle čega je na kratko bila deo "Uvoda u anatomiju" kao nezgodni prenatalni hirurg. U rimejku priče o "Isterivaču đavola" ona je Andžela Rens, vernica i zabrinuta majka koja se obraća lokalnom svešteniku Tomasu Ortegi (Alfonso Herera) jer veruje da u njenoj kući ima zlih duhova.

Mendi Mur (This Is Us)

Nekadašnja tinejdžerska pop zvezda igrala je samu sebe u "Sviti" i imala manje uloge u medicinskim serijama "Stažisti" i "Uvod u anatomiju", a sada će biti deo glumačke ekipe željno iščekivane serije "This Is Us", čiji je trejler oborio sve rekorde gledanosti. O zapletu se ne zna mnogo, osim da su glavni junaci rođeni istog dana. Mendin lik Rebeka i njen suprug Džek (igra ga Majlo Ventimilja iz "Gilmore Girls") uskoro treba da postanu roditelji.

Kristen Bel (The Good Place)

Glumica jednako poznata po ulogama u (romantičnim) komedijama "Preboleti Saru Maršal", "Kad si u Rimu" i "Opasne mame" koliko i u serijama "Veronika Mars" i "Fabrika laži", ove jeseni predstaviće nam se kao Elenor, sebično, bezobzirno i beskorisno ljudsko biće koje posle smrti greškom završava na mestu za savršene osobe. Njenog mentora Majkla igra Ted Denson, koga pamtimo iz "Kafića 'Uzdravlje'".

Hju Lori (Chance)

Doktor se, tehnički, vratio, samo sada nije dr Haus već dr Eldon Čens, psihijatar forenzičar koji se hvata u koštac sa komplikovanim pacijentima i ličnom dramom, što će nam pokazati i njegovu mračniju stranu.

Američki akcenat ovog britanskog glumca ostao je isti, ali sve osim toga je drugačije u seriji koju su kreirali Kum Nan, pisac i koproducent serije "Dedvud" i Aleksandra Kaningem, jedna od scenaristkinja "Očajnih domaćica".

Mini Drajver (Speechless)

Bilo da ste ljubitelj nezavisnih filmova iz devedesetih ("Dobri Vil Hanting", "Osvetnici", "Plaćenik") ili  serija "Ričijevi" i "Sve o dečaku", biće vam drago da se Mini Drajver vraća na male ekrane. U komediji "Speechless" igra žilavu majku troje dece, od kojih je jedno obolelo od cerebralne paralize i koja pokušava na sve načine da im poboljša uslove života, ne baš uvek sa povoljnim ishodom.

Sara Džesika Parker (Divorce)

Iako je posle hit serije "Seks i grad" imala nekoliko uspešnih filmskih uloga, Sara Džesika Parker odlučila je da se vrati na male ekrane; ipak je ona delom odgovorna za to što živimo u zlatnom dobu televizije. Njen izbor je drama/komedija "Divorce" u kojoj igra Franses, majku dvoje dece koja prolazi kroz mučni razvod od supruga Roberta (Tomas Hejden Čerč), posle deset godina braka.

Bili Bob Tornton (Goliath)

Posle velikog uspeha sa prvom sezonom "Farga", Bili se našao u središtu još jedne mračne krimi drame kreatorâ Dejvida E. Kelija i Džonatana Šapira ("Advokatska praksa", "Bostonski advokati").

Tornton tumači Bilija Mekbrajda, nekada uspešnog advokata koji sada više vremena provodi za kafanskim šankom nego u sudnici. Kada nerado pristane da se upusti u parnicu protiv najvećeg klijenta svoje firme, otkriće opasnu zaveru koja će njega i njegov tim uplesti u borbu protiv pravog Golijata.

Uz Torntona glume i Vilijam Hert i Marija Belo.

Mišel Dokeri (Good Behavior)

Mnogi još pamte njenu ljupku ledi Meri iz "Dauntonske opatije", ali Mišel Dokeri rešila je da okrene stvari za 180 stepeni. U seriji "Good Behavior" ona igra Leti, ranjivu devojku koja se nosi sa zavisnošću, siromaštvom i vrlo lošim odlukama.

Nik Nolti (Graves)

U komediji/drami "Graves" holivudski veteran tumači bivšeg američkog predsednika Ričarda Grejvsa koji, 25 godina posle završetka svog dvostrukog mandata, shvata da je napravio mnoge greške i sada pokušava da ih ispravi ne bi li ga istorija zapamtila u boljem svetlu. Kreator Džošua Stern rekao je da glavni lik ima "malo od Regana, malo od Kenedija, mnogo od Lindona Džonsona i trunčicu Klintona".

Met Leblank (Man With a Plan)

Legendarni šmeker Džoi iz "Prijatelja", koji je dobio odlične kritike za tumačenje sebe samog u seriji "Epizode" (2011-2017), sada će igrati tatu koji ostaje kod kuće da čuva decu, jer supruga želi da se vrati na posao. Kreatorski duo, Džeki i Džef Filgo, do sada je bio najpoznatiji po seriji "Lude sedamdesete".

Dermot Malroni (Pure Genius)

Glumac koji se posle uspešne filmske karijere ("Venčanje mog najboljeg prijatelja", "Mladi revolveraši", "Tačka bez povratka", "Iznajmljeni dečko", "Avgust u okrugu Osejdž"), pre tri godine više posvetio televiziji, igraće u novoj seriji "Pure Genius" o bolnici za lečenje retkih i neobičnih slučajeva sa vrhunskom tehničkom opremom u Silicijumskoj dolini. Vlasnik bolnice, IT milijarder Džejms Bel (Ogastus Pru)  angažuje hirurga veterana Voltera Volasa (Malroni) sa kontroverznom prošlošću da nadgleda ovaj novi pristup medicini. Mnogi uređaji iz serije nisu još u upotrebi, ali su na vidiku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.