Izvor: RTS, 21.Jun.2023, 06:03

Украјина: Тешке борбе у Доњецкој области; Русија тврди да је пресрела два дрона у Московској области

Рат у Украјини – 483. дан. Украјинска војска саопштава да се тешке борбе воде у Доњецкој области, али да напредују у области Запорожја. С друге стране, регионални начелник каже да су руске снаге пресреле три дрона у Московској области. Лондон најављује велику финансијску >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << помоћ за обнову Украјине.
Сирене за ваздушну опасност огласиле су се јуче широм Украјине, а власти су саопштиле да су у неколико таласа напада дроновима на Кијевску област оштећени електрични водови. "Највећи ударац" у украјинској контраофанзиви тек предстоји, поручио је Кијев.

Украјинска компанија "Укроборонпром" успешно је користила сопствени дрон са дометом од хиљаду километара, изјавила је портпаролка произвођача Наталија Сад.
С друге стране, руска ПВО оборила је дрон изнад подручја северног Крима, саопштио је начелник те области под контролом Русије Сергеј Аксјонов.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков поручује да Русија види мале шансе за мировне преговоре с Украјином због става Кијева о том питању, упркос конструктивним напорима афричке мировне мисије.
У исто време, амерички председник Џозеф Бајден оценио је да је претња да би руски председник Владимир Путин могао употребити тактичко нуклеарно оружје – "стварна".
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен предложила је финансијску резерву за Украјину од 50 милијарди евра у наредне четири године, што укључује и зајмове и грантове.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.