Vučić kandidat za Vidovdansku nagradu Kruševca

Izvor: Kurir, 13.Jun.2013, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić kandidat za Vidovdansku nagradu Kruševca

KRUŠEVAC - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kandidat je za Vidovdansku nagradu Kruševca, rečeno je u gradskoj upravi.

Vučić je izabran između dvadesetak kandidata, na predlog Skupštine kruševačke Industrije mašina i komponenata "14. oktobar". Njegov izbor treba da potvrde i odbornici u kruševačkoj skupštini.

U obrazloženju Predloga za dobitnika Vidovdanske nagrade, između >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ostalog je navedeno da Vučić treba da je dobije zbog velike angažovanosti i požrtvovanja, zbog svega što čini za Srbiju, srpski narod i građane Srbije.

Konstatuje se i da je Aleksandar Vučić čovek koji nosi najveći teret promena i ispravlja tuđe greške iz bliske prošlosti i koji nema nameru da odustane od čestitog, ispravnog, hrabrog i poštenog rada u državnim poslovima.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić potpredsednik SNS-a, povodom predloga da Vučić dobije nagradu i činjenice da ona sada prvi put odlazi u ruke političara, kazao je da ju je Vučić zaslužio onim što je u proteklih godinu dana uradio za Srbiju i Kruševac.

"Gradske nagrade ne treba da dobijaju političari koji u tom trenutku vode grad. To je nemoralno jer u toj situaciji dajem nagradu, moja je komisija, dobijam nagradu, kao što se desilo oko Svetosavske nagrade. Nisam protiv da ljudi koji za kratko vreme učine znatan rezultat za ovaj narod i ovu zemlju dobiju nagradu", kazao je Gašić.

Vučićeve zasluge su, kako je naveo Gašić, i borba protiv korupcije, koja je krenula od kruševačkog FAM-a, potom održavanje vojne parade u Kruševcu, uspeh briselskih pregovora, šansa za dobijanje datuma za pregovore sa EU, zaustavljanje propadanja Srbije i Kruševca.

Vidovdansku nagradu i priznanja - plakete i pohvale, Grad Kruševac dodeljuje na osnovu Odluke o ustanovljenju nagrade i priznanja. U njoj je navedeno da se nagrada i priznanja dodeljuju pojedincima, preduzećima, ustanovama, udruženjima za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti privrede, obrazovanja, nauke, kulture, zdravstvene, socijalne i dečje zaštite, fizičke kulture, razvoja lokalne samouprave i drugim vidovima stvaralaštva i humanitarnog delovanja u Kruševcu.

Vidovdanska nagrada dodeljuje se od 2003. godine, a do sada su je dobijali poznati glumci, umetnici, radnici u kulturi, sportu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kruševac Vučiću dodeljuje nagradu

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jun.2013

U obrazloženju Predloga za dobitnika Vidovdanske nagrade navedeno je da Vučić treba da je dobije zbog velike angažovanosti i požrtvovanja, zbog svega što čini za Srbiju, srpski narod i građane Srbije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.