VELIKO HAPŠENJE u Kruševcu: Lisice za JOTKINU GRUPU

Izvor: Mondo, 15.Avg.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKO HAPŠENJE u Kruševcu: Lisice za JOTKINU GRUPU

U toku je veliko hapšenje u Kruševcu, policija privodi članove "Jotkine grupe".

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Zoran Jotić - Jotka (64) uhapšen je danas u Kruševcu zbog sumnje da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71) u tom gradu, saznaju “Večernje novosti”.

Ždrokinac je izrešetan u junu prošle godine u kruševačkom naselju Prnjavor nedaleko od ulaza u hotel "Golf" samo mesec dana nakon što je u kafiću "Arabika" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u centru grada likvidiran njegov sin Vojin Stanković (41).

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je u Kruševcu uhapšeno devet osoba, "osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ubistvo, iznuda i pranje novca".

Uhapšeni su pored Zorana Jotića zvanog Jotka (1955) i I.G. (1973), zatim S.R. (1993), V.P. (1994), I.P. (1996), M.J. (1983), S.P. (1975) i M.V. (1963) iz Kruševca, kao i S.Z. (1976) iz Beograda i N.J. (1962) iz okoline Boljevca.

Policija sumnja da je Jotić bio organizator kriminalne grupe, čiji je član S.R. osumnjičen za ubistvo sedamdesetjednogodišnjeg muškarca iz Kruševca. I.G. je osumnjičen da je S.R. dovezao na mesto ubistva, a Z.J. da organizovao skrivanje i prebacivanje S.R. u Bosnu i Hercegovinu. Osumnjičeni S.Z., I.P. i V.P. se terete da su takođe pomogli S.R. nakon izvršenja ovog krivičnog dela.

On se sumnjiči i da je tokom 2018. godine od jednog muškarca iz okoline Kruševca, uz primenu fizičke sile i zastrašivanja tražio novac na ime navodnog duga.

Takođe, M.J. supruga Jotića je, u nameri da prikrije nezakonito poreklo novca, zaključila ugovor o zajmu 300.000 evra sa uhapšenim N.J. sa obavezom plaćanja mesečne kamate. Ona se sumnjiči i da je zemljište koje je prethodno dobila na poklon prodala jednom privrednom društvu čiji je direktor otac osumnjičenog N.J. i to za iznos daleko veći od procenjene tržišne vrednosti.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Zoran Jotić-Jotka uhapšen je u policijskoj akciji 18. jula i dugo godina važio je za šefa kruševačkog podzemlja.

Jotić je na robiji proveo petnaest godina, koliko je iznosila jedinstvena kazna Specijalnog suda u Beogradu u dva predmeta, za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda da bi izdejstvovao blažu kaznu.

JOTKA opet IZA REŠETAKA: Pratio 24-godišnju devojku

Jotić je uhapšen 2003. godine u policijskoj akciji "Sablja", sprovedenoj posle ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića, i prvi je vođa grupe koji je iz te akcije izašao na slobodu.

Jotić i pripadnici njegove grupe uhapšeni su drugog dana "Sablje", 14. marta, posle čega je protiv njih sprovedena istraga za iznude, reketiranje i terorisanje brojnih biznismena u Kruševcu, pišu "Večernje novosti".

U Kruševcu uhapšen Zoran Jotić Jotka? (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Velika akcija hapšenja "Jotkine grupe" u Kruševcu, devetoro iza rešetaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2019

Policija u Kruševcu uhapsila je devet osoba, osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela ubistvo, iznuda i pranje novca. Mediji javljaju da su privedeni članovi tzv. Jotkine grupe...Uhapšeni su Z. J. (1955), I....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.