Uhapšeni menadžeri Trajala, bugarski državljani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni menadžeri Trajala, bugarski državljani

KRUŠEVAC -

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, službenici Policijske uprave u Kruševcu uhapsili su i uz krivičnu prijavu sproveli istražnom sudiji bugarske državljane Petra Krasteva (45) i Vasila Boneva (37), zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili "Trajal" korporaciju a.d. Kruševac za 80.000 evra.

Istražni sudija Osnovnog suda u Kruševcu odredio je Bonevu pritvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do 30 dana, a Krastevu do osam dana, navodi se u saopštenju Policijske uprave Kruševca.

Sumnja se da je Bonev u svojstvu menadžera u oblasti obračuna, finansija i računovodstva "Trajal" korporacije Kruševac povredio ovlašćenja u pogledu raspolaganja imovinom preduzeća i oštetio ga.

Takođe se sumnja da je bivši generalni direktor "Trajal" korporacije, Petar Krastev nesavesno poslovao, jer nije dao nalog za pokretanje parničnog postupka radi utvrđivanja osporenih potraživanja "Trajala" prema privrednom društvu "Vizahem eksport -inport" doo Beograd.

Službenici Policijske uprave Kruševac podneli su i krivičnu prijavu protiv bugarskih državljana Petra Petrova (48) i Georgi Račeva (51) zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebili ovlašćenja u privredi i falsifikovali službene isprave.

Sumnja se da je Petrov u svojstvu odgovornog lica-generalnog direktora "Trajal korporacije" a.d. Kruševac, grubo povredio ovlašćenja time što je zaključio ugovor i avansno uplatio preduzeću "Metalac trgovine" doo Ivanjica remontovanje mašina i montažu čelične konstrukcije na energetskom objektu, koji nisu obavljeni.

Sumnja se da je time preduzeću "Metalac trgovine" doo Ivanjica pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 26.000 dinara.

Takođe se sumnja da je Račev u svojstvu direktora preduzeća "Metalac trgovine" doo Ivanjica overio pečatom i potpisom predračune i avansne račune, iako je znao da su neistinite sadržine, jer remont i izrada čelične konstrukcije nikada nisu obavljeni, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.