UKC Niš renovira deo kovid bolnice u Kruševcu oštećen u požaru

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2024, 09:42

UKC Niš renovira deo kovid bolnice u Kruševcu oštećen u požaru

Sanaciju štete nastale u prošlogodišnjem požaru u bolničkoj jedinici poluintenzivne nege Kovid bolnice “Rasina” u Kruševcu, finansiraće Univerzitetski klinički centar Niš koji je procenio da će radovi koštati 2.350.000 dinara sa PDV-om. Tender je raspisan, a rok za podnošenje ponuda je 29. april.

Bolesnička jedinica koja se nalazi u objektu poluintezivne nege na trećem spratu Kovid bolnice u Kruševcu, bila je zahvaćena požarom juna 2023. godine. Deset meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kasnije, UKC Niš odlučio je da sanira štetu nastalu tada i traži firmu koja će izvoditi radove u šest faza.

Kako je navedeno u tehničkoj dokumentaciji, počeće se od struganja zidova koji su zaprljani od čađi iz požara, demontaže plafona, elektro instalacija, mašinskih instalacija, bakarnog razvoda, čišćenja pločica od čađi i demonaže unutrašnih vrata na sanitarnom čvoru.

Zatim slede arhitektonski radovi, pa radovi na elektro instalacijama, telekomunikacionim i signalnim instalacijama, mašinskim instalacijama i na kraju završini radovi koji podrazumevaju pregled i testiranje instalacija celog objekta i čišćenje.

Procenjena vrednost nabavke je 1.958.333 dinara bez PDV-a, odnosno 2.350.000 dinara sa PDV-om. Zainteresovane firme mogu da podnesu ponude do 29. aprila, a izabrana će imati rok od 30 radnih dana od potpisivanja ugovora da završi posao.

Bolnica u Kruševcu izgrađena je i otvorena krajem 2020. godine za vreme pandemije koronavirusa. I po otpuštanju poslednjeg pacijenta, zaposleni su primali platu za “rad” u toj bolnici, ministarska zdravlja Danica Gujičić predlagala je da kovid bolnica pripadne Kruševcu, ali je ona i dalje u nadležnosti niškog Univerzitetskog kliničkog centra koji je sada sređuje.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.