U susret polumaratonu

Izvor: RTS, 17.Mar.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susret polumaratonu

Kruševac će poslednje nedelje marta, biti domaćin drugog međunarodnog polumaratona i trke zadovoljstva u kojoj će učestvovati rekreativci i promoteri zdravog života. Uoči jednog od najvećih sportskih događaja u gradu, članovi atletsko rekreativnog kluba "Maratonac" organizovali su pet puta nedeljno besplatne treninge za sve koji žele da učestvuju, bez obzira na godine.
Na stadionu podno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bagdale dvadesetak atletičara. Za predstojeću trku školarci, mladi i oni koji se još uvek tako osećaju, pripremaju se rame uz rame sa državnim vice šampionom.

"Privukli smo dosta članova u naš klub, kako rekreativaca koji se nisu uopšte bavili sportom i trčanjem, tako i dosta dece koja su počela da se bave atletikom. Tako smo za veoma kratak period stekli četrdesetak članova koji,  sa ponosom  kažem, odlično treniraju i spremaju se za takmičenja", kaže Nenad Živković, vicešampion u polumaratonu 2013. godine.
"Trčim nepunih godinu dana. Od kada sam došla da treniram, život mi se promenio. Srećnija sam kada trčim i dan bez treninga ne mogu da zamislim", kaže Katarina Pavlović ARK "Maratonac".
Ilija Milenković ostvario je odlično vreme na prvom polumaratonu prošle godine. Od tada je član kluba. Trenira svakodnevno i zahvaljujući rezultatima, kvalifikovao se u nade naše atletike.
"Veoma koristan spot i za snalaženje u životu. Na primer kada imamo tešku trku gde odlučuju nijanse kod takmičara, tu mora da bude mnogo borbe i razmišljanja. Kao u životu", kaže Ilija Milenković, ARK "Maratonac".
Maršruta gradske trke vodi kroz najlepše delove stare srpske prestonice. Dugoprugaši kojih je za sada oko 400, trče 21, 1 kilometar, a rekreativcima je stazu od 5.275 metara dozvoljeno i da prepešače.
"Uz koordinaciju sa gradskom i školskom upravom organizovali smo besplatne treninge za osnovce i srednjoškolce sa kruševačke teritorije. Cilj je masovno trčanje i sport za sve gde svako može da trči i vodi aktivan i zdrav način života", kaže Seniša Gašić, ARK "Maratonac".
Promoter trke je kao i prošle godine olimpijka Ana Subotić. Dolazi još poznatih imena naše i atletike zemalja iz okruženja, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata. Organizaciju trke pored svih ustanova i službi u gradu pomoći će 150 volontera, kao i muzičari koji će na svoj način, na više punktova bodriti takmičare i doprineti atmosferi.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.