U susret polumaratonu

Kruševac će poslednje nedelje marta, biti domaćin drugog međunarodnog polumaratona i trke zadovoljstva u kojoj će učestvovati rekreativci i promoteri zdravog života. Uoči jednog od najvećih sportskih događaja u gradu, članovi atletsko rekreativnog kluba "Maratonac" organizovali su pet puta nedeljno besplatne treninge za sve koji žele da učestvuju, bez obzira na godine.

Na stadionu podno Bagdale dvadesetak atletičara. Za predstojeću trku školarci, mladi i oni koji se još uvek tako osećaju, pripremaju se rame uz rame sa državnim vice šampionom.

"Privukli smo dosta članova u naš klub, kako rekreativaca koji se nisu uopšte bavili sportom i trčanjem, tako i dosta dece koja su počela da se bave atletikom. Tako smo za veoma kratak period stekli četrdesetak članova koji,  sa ponosom  kažem, odlično treniraju i spremaju se za takmičenja", kaže Nenad Živković, vicešampion u polumaratonu 2013. godine.

"Trčim nepunih godinu dana. Od kada sam došla da treniram, život mi se promenio. Srećnija sam kada trčim i dan bez treninga ne mogu da zamislim", kaže Katarina Pavlović ARK "Maratonac".

Ilija Milenković ostvario je odlično vreme na prvom polumaratonu prošle godine. Od tada je član kluba. Trenira svakodnevno i zahvaljujući rezultatima, kvalifikovao se u nade naše atletike.

"Veoma koristan spot i za snalaženje u životu. Na primer kada imamo tešku trku gde odlučuju nijanse kod takmičara, tu mora da bude mnogo borbe i razmišljanja. Kao u životu", kaže Ilija Milenković, ARK "Maratonac".

Maršruta gradske trke vodi kroz najlepše delove stare srpske prestonice. Dugoprugaši kojih je za sada oko 400, trče 21, 1 kilometar, a rekreativcima je stazu od 5.275 metara dozvoljeno i da prepešače.

"Uz koordinaciju sa gradskom i školskom upravom organizovali smo besplatne treninge za osnovce i srednjoškolce sa kruševačke teritorije. Cilj je masovno trčanje i sport za sve gde svako može da trči i vodi aktivan i zdrav način života", kaže Seniša Gašić, ARK "Maratonac".

Promoter trke je kao i prošle godine olimpijka Ana Subotić. Dolazi još poznatih imena naše i atletike zemalja iz okruženja, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata. Organizaciju trke pored svih ustanova i službi u gradu pomoći će 150 volontera, kao i muzičari koji će na svoj način, na više punktova bodriti takmičare i doprineti atmosferi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара