U Kruševcu i Rasinskom okrugu manje prvaka

Izvor: Akter, 31.Avg.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kruševcu i Rasinskom okrugu manje prvaka

U prvi razred osnovne škole u Kruševcu ove godine polazi 91 đak manje nego prethodne, dok ih je na području Rasinskog okruga manje 167, rečeno je Beti u Školskoj upravi Kruševac

"U Kruševcu ove godine u osnovne škole polazi 1.128 prvaka, a prehodne godine ih je bilo 1.219, dok na području Rasinskog okruga sada imamo 1.958 prvaka, a prošle godine ih je bilo 2.125", kazao je Beti načelnik Školske uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Kruševac Zoran Asković.

Ta Školska uprava, kako je kazao, u saradnji sa direktorima škola i reprezentativnim sindikatima, radi na utvrđivanju liste tehnoloških viškova.

Prema trenutnim podacima na području Rasinskog okruga, u osnovnim školama ima 230 slobodnih radnih mesta za nastavno osoblje, dok su na listi viškova 94 radnika.

U srednjim školama slobodno je 89 mesta, dok je kao tehnološki višak evidentirano 54 zaposlenih koji su ostali bez pune norme.

Što se nenastavnog osoblja tiče podaci pokazuju da u osnovnim školama ima 50 slobodnih

radnih mesta dok je 65 radnika višak, a u srednjim školama je slobodno 15 mesta, a dvoje radnika je višak.

"Radnici koji su se našli na listi dobijaju podatke o tome u kojim školama ima slobodnih mesta, i sami odlaze da se jave", precizirao je Aković dodajući da očekuje da će se preraspoređivanje onih koji su ostali bez pune norme završiti do kraja septembra.

Napomenuo je da je ove godine, na incijativu sindikata, formirana i lista B koju čine prosvetni radnici koji od ranije rade na neodređeno sa nepunim fondom časova i koji će sada imati prednost pri dopunjavanju svoje norme, nakon što se isprazni lista A, odnosno spisak onih koji su sada ostali bez pune norme.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.