U CIGLANI PROGLAŠEN STEČAJ

Izvor: Kurir, 30.Apr.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U CIGLANI PROGLAŠEN STEČAJ

KRUŠEVAC - Odlukom Privrednog suda u Kraljevu u kruševačkom preduzeću Ciglana proglašen je stečaj, a većina od 123 zaposlenih upućena je na tržište rada.

Predsednik sindikata tog preduzeća Nebojša Šljivić kazao je juče agenciji Beta da je stečajni upravnik najavio da će u naredna tri meseca biti odlučeno hoće li Ciglana biti reorganizovana ili likvidirana.

"Najverovatnije je da će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sprovedena reorganizacija preduzeća, koju će predložiti većinski vlasnik. Plan bi trebalo da obuhvati i izmirivanje poverilaca, uključujući i radnike koji potražuju četiri plate i povezivanje staža za prošlu godinu i prve mesece ove godine", kazao je Šljivić.

On je dodao da je u firmi trenutno angažovano petnaestak radnika, a da će stečajni upravnik povremeno pozivati i ostale za čijim radom se ukaže potreba.

Ciglana je privatizovana u junu 2003. godine kada je to preduzeće na aukciji za 43 miliona dinara kupio konzorcijum fizičkih lica koji je predstavljao Dragan Ranđelović. Kupac se obavezao da će u prvoj godini investirati 3,5 miliona dinara.

Pre privatizacije Ciglana je bila jedno od uspešnijih preduzeća sa zaradama iznad proseka kruševačke privrede, a posle prelaska u privatno vlasništvo zapala je u teškoće i od novembra prošle godine proizvodnja je potpuno obustavljena.

Od tada je blokiran račun preduzeća za oko 30 miliona dinara, a procenjuje se da su ukupna dugovanja oko 60 miliona dinara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.