Izvor: Blic, 04.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trideset godina za ubistvo

KRUŠEVAC - Policajac Igor Marić (24) i šumarski tehničar Milan Veljović (23) iz Trstenika osuđeni su na po 30 godina zatvora zbog ubistva hrvatskog državljanina Jakupa Hajdinija u noći između 5. i 6. maja prošle godine, čije su telo zakopali na planini Goč. Na 18 godina zatvora osuđen je policajac Aleksandar Jovanović (22), koji u vreme ubistva još nije imao 21 godinu.



Na suđenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dokazano da su se Marić, Veljović i Jovanović 5. maja prošle godine uputili ka Bubanj Potoku sa namerom da nekog stranca presretnu i opljačkaju. Jovanović i Veljović, u uniformama policije, stopirali su Jakupa Hajdinija (34), poslastičara iz Zagreba. Ušli su u „sitroen", a Marić ih je pratio svojim „opelom". Na parkingu između Paraćina i Pojata Veljović je pištoljem udario u glavu Hajdinija i onesvestio ga, a Marić je prišao i stavio mu lisice. Odatle su se, preko Trstenika, uputili ka Goču gde je Marić sa nekoliko udaraca ašovom po glavi usmrtio Hajdinija, nakon čega su zakopali telo.

Oni su podelili 350 evra koje su našli kod Hajdinija, a Marić je zadržao mobilni telefon „nokija". Hajdinijev „sitroen" prodali su Miroljubu Jankoviću iz Tomaševca kod Pančeva i za njega dobili 2.500 evra i 30.000 dinara.

- Okrivljeni su sve vreme bili svesni svog dela i predstavljaju društvenu opasnost i zato im se izriče ova kazna. Jovanović u trenutku ubistva nije imao punu 21 godinu i zato je njegova kazna manja, a olakšavajuća okolnost mu je i to što je priznao delo. Za razliku od njega, dvojica prvooptuženih nisu pokazala znake kajanja niti su imala druge olakšavajuće okolnosti - istakla je u obrazloženju presude sudija Tatjana Mišić.

Okrivljeni su izricanje presude propratili mirno, kao i njihovi prijatelji i rodbina. Izricanje presude izazvalo je veliku pažnju u Kruševcu, a posebno među policajcima. Marić je u vreme ubistva radio u PS Trstenik, dok je Jovanović bio zaposlen u PS Rakovica. U sudu nisu bili članovi porodice pokojnog Hajdinija, niti advokati oštećenih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.