TON osvojio nagrade na festivalu „Kofer slova“

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Okt.2015, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TON osvojio nagrade na festivalu „Kofer slova“

Turistička organizacija Niš učestvovala je na Međunarodnom festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“, koja se od 14. i 15. oktobra održao u hotelu „Rubin“ u Kruševcu u organizaciji Turističke organizacije Kruševac.

Na ovoj manifestaciji, koja od ove godine ima međunarodni karakter, učestvovalo je  50 turističkih organizacija iz Srbije, kao i gosti iz Bugarske, Slovenije i Istočnog Sarajeva.

Osim Turističkih organizacija, na ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << festivalu učestvovale su i Specijalne bolnice iz Vrnjačke i Ribarske Banje, Fakultet za turizam i ugostiteljstvo iz Vrnjačke Banje, Etno i druga udruženja iz Kruševca i drugi.        

Pored izložbenog  Festival turističkih publikacija imao je i takmičarski karakter, gde je bilo ukupno devet kategorija i to: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 stranica, višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica, monografija gradova i opština, dopunski promotivni materijal gde spada izlaganje kesa, blokova, fascikli, bedževa, kačketa i sličnih proizvoda, turistčka mapa, najoriginalnija turistička publikacija, audio-video publikacija i najbolji veb sajt.

Turistička organizacija Niš takmičila se u tri kategorije pri čemu je osvojila i nagrade:

- Prvu nagradu u kategoriji za najbolju turističku mapu, druga je bila TO Pančevo, treći Aleksinac, a posebnu pohvalu je dobila TO Kovačica.

- Drugu nagradu u kategoriji višelisna turistička publikacija do 50 stranica, gde je prvo mesto osvojila TO Pančevo, treće Čačak, posebnu pohvalu je dobila TO Majdanpeka.

- Drugu nagradu u kategoriji monografija gradova i opština, gde je prvu osvojila Kovačica, a treća nagrada nije dodeljena.

Kriterijumi za dodelu nagrada bili su promocija i unapređenje turističkih potencijala, isticanje autentičnosti regije kroz publikaciju, kvalitet i originalnost sadržaja i fotografija, kao i kvalitet štampe.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.