Šutanovac na vojničkoj zakletvi: Demokratska država  - moderna vojska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac na vojničkoj zakletvi: Demokratska država - moderna vojska

KRUŠEVAC - Ministar odbrane Dragan Šutanovac istakao je danas da Srbija kao država koja se demokratski i ekonomski razvija mora da ima vojsku koja može da odgovori svim izazovima 21. veka.

Čestitajući vojnicima martovske klase svečano polaganje zakletve, Šutanovac je rekao da se danas svi slažemo da Srbija treba da bude savremena, moderna demokratski i ekonomski razvijena država, sa jakim institucijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ekonomskim prosperitetom.

On je ukazao i da bi Srbija bila takva mora da ima i vojsku koja je savremena i moderna i koja može da odgovori svim izazovima 21. veka i da bude garant stabilnosti u zemlji i regionu.

Rekordan odziv martovske klase

On je naveo i da je značajno poboljšan ugled vojske Srbije i vraćeno poverenje u vojničku profesiju i ukupan sistem odbrane.

Prema njegovim rečima, rekordni odziv martovske klase vojnika i višestruko veći broj kandidata za upis u Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju potvrđuje da smo uspeli da vratimo ugled vojsci i vojnoj profesiji.

Za državu i društvo je jako važno da vojska bude stabilna, "a time što ste se odlučili da vojni rok služite u uniformi, svako od vas pojedinačno, doprinosi opštoj stabilnosti,"poručio je ministar mladim vojnicima.

Teže nije izgovor

Obraćajući se starešinama Šutanovac je rekao da će godina pred nama biti znatno teža od prethodne "ali to ne sme biti izgovor da stanu reforme i da dozvolimo da se sistem ponovo uruši".

Svako od vas je pojedinačno segment celog sistema i mora da pruži maksimalan doprinos u radu, poručio je on starešinama ističući i da je njihov deo posla da pre svega brinu o svakom vojniku.

Miletić: Konkurs za vojnike otvoren

Polaganju zakletve uz rodbinu, rođake i prijatelje mladih vojnika, prisustvovao je i načelnik Generalštaba vojske Srbije general potpukovnik Miloje Miletić, koji im je takođe čestitao taj svečani čin.

Miletić je rekao da, pošto se sve veći broj mladih odlučuje da vojni rok služi u jedinicama vojske Srbije kao i povećano interesovanje za poziv profesionalnog vojnika pokazuje da promene sprovodimo u dobrom smeru.

On je rekao i da će se u skladu sa mogućnostima i prioritetima postavljenim od države postepeno povećavati broj profesionalnih vojnika.

Miletić je podsetio da je konkurs za profesionalne vojnike otvoren do popune i istakao da je naša namera izgradnja snažne i pouzdane vojske Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.