Izvor: RTS, 26.Apr.2021, 12:43

Suspendovana četiri zatvorska čuvara u Kruševcu nakon bekstva pritvorenika

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu nakon ustanovljenih propusta za koje se sumnja da su doveli do bekstva dva pritvorena lica 24. aprila.
Protiv zaposlenih će biti pokrenut i disciplinski postupak koji treba da utvrdi njihovu odgovornost za propuste u radu, navodi se u saopštenju.
Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u zatvoru u Kruševcu.
Iz Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističu da se zatvor u Kruševcu nalazi u centru grada, kao i da je taj objekat izgrađen u prvoj polovini prošlog veka i da je već neko vreme u neuslovnom stanju.
"Iz ovih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije još preduzela aktivnosti na izmeštanju ovog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnji novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode", navodi se u saopštenju.
"Reč je o vrlo zahtevnom procesu koji, između ostalog, podrazumeva i eksproprijaciju zemljišta, zbog čega Uprava ulaže ogromne napore da se sve aktivnosti na ovom projektu, u saradnji sa Razvojnom bankom Saveta Evrope, obave u skladu sa zakonom", dodaje Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.
Pritvorenici S. S. (1980) iz Brusa i S. D. (1984) iz Kruševca pobegli su tokom noći iz Okružnog zatvora u Kruševcu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.