Stradala četvorica muzičara

Izvor: Blic, Tanjug, 04.Jul.2009, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stradala četvorica muzičara

Trstenik, Kruševac - U saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovala tri automobila juče u 3.35 časova u selu Stari Trstenik, na putu Kruševac - Trstenik poginula su rođena braća Danijel (33) i Aleksandar Urošević (34) iz Čitluka kod Kruševca, njihov brat od tetke Dragan Urošević (21) iz sela Trebotin i Slavoljub Mitrović (34) iz Počekovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kod Trstenika. Sva četvorica su bila u „ladi” i vraćala su se sa Goča gde su svirali.

Prema nezvaničnim informacijama, BMW koji je išao iz pravca Trstenika ka Kruševcu prilikom preticanja zakačio je „škodu”, a zatim direktno naleteo na „ladu” koja je dolazila iz suprotnog pravca. U nesreći su teško povređeni vozač „škode” Zoran Jevtić (53) iz Trstenika, Dragan Cvetković (39) i Boban Kljajić (38) iz Kruševca, koji su bili u BMW-u. Sva trojica su smeštena na odeljenju hirurgije kruševačke bolnice. Jevtić je zadobio povredu rebara, Cvetković potres mozga, dok je Kljajić iščašio kuk.

Iza četvorice nastradalih muzičara ostalo je petoro siročadi. Slavoljub Mitrović je ostavio dva sina, Danijel Urošević sina i ćerkicu, a najmlađi Dragan ćerkicu.

U nedovršenoj kući pored pruge Kruševac - Kraljevo, gde su živela rođena braća Danijel Čaki i Aleksandar Sanda, skupili su se rođaci. Njihova majka Anica samo je po gužvi u dvorištu slutila da se dogodilo neko zlo, jer joj još nisu rekli da su joj sinovi poginuli.

- Ovo je strašno! Sustiže nas nesreća za nesrećom. Zelenaši su nam uzeli kuću koju smo napravili u Čitluku, pa su moja braća morala krvavo da rade da bi sebi i familiji napravili krov nad glavom. Štedeli su svaku paru, a sada ovako da završe. Otac nam je bio srčani bolesnik, umro je pre sedam meseci, a i majka je teško bolesna. Ja sam došla pre dva dana iz Novog Pazara gde sam radila kao pevačica, pa se nismo ni videli. Joj, braćo, što me ostaviste samu i sirotu! - zajaukala je Marijana Urošević, Danijelova i Draganova rođena sestra.

Marijana kaže da su njih dvojica bili bliski sa bratom od tetke Draganom koji je živeo u selu Trebotin.

- Zajedno su išli da sviraju, družili se. Sada su i u smrt otišli zajedno. Nisam ga odvajala od rođene braće. Dragan je isto sirotinja kao i mi. Borio se za svaki dinar - dodaje Marijana dok se rođaci organizuju kako bi sakupili priloge za sahranu trojice muzičara.

Lelek je odjekivao i iznad romskog naselja u Osaonici, predgrađu Trstenika, u kući Aleksandra Mitrovića. Dok su komšije i prijatelji pokušavali da pomognu Aleksandru ožalošćenom zbog tragične pogibije jedinog sina Slavoljuba, majka Zvezdana je nemo sedela u sobi okružena rođakama. Nije imala snage ni glas da izusti.

- To mi je bio jedini brat! Brate mili, što me ostavi! – zaplakala je Katarina Antić, Slavoljubova sestra, dok je njegov mlađi sin, 12-godišnji Aleksandar utehu tražio u tetkinom naručju.

- Svirao je klavijature, a sa momcima iz Kruševca je radio tek možda tri nedelje. Ne znam ni kako im se zvao orkestar. Verovatno su se vraćali preko Aleksandrovca i krenuli da dovezu brata. Nemam nikakvih vesti šta se u stvari dogodilo, ni ko je vozio kola - priča Katarina tešeći Slavoljubovu nevenčanu suprugu Slađanu.

Na mestu nesreće u Starom Trsteniku nekoliko sati nakon udesa još su se nalazile krhotine plastike i stakla, a u obližnjim kanalima rolne toalet-papira i papirne maramice. Na kolovozu se video trag kočenja jednog vozila. Tamo smo zatekli Ljubicu Jevtić, suprugu Zorana Jevtića (53) koji je povređen u sudaru.

- Posle nesreće muž me je pozvao mobilnim. Kada sam stigla sa rođakom ovde, prizor je bio stravičan. To ne može rečima da se opiše. Automobili su bili zgužvani, stvari razbacane. Jezivo. Suprugu su povređena rebra i prebačen je u kruševačku bolnicu - rekla je Ljubica dok je rasejano prikupljala robu koja je ispala iz vozila njenog supruga koji ima tezgu na pijaci u Aleksandrovcu.

Česte nesreće zbog brze vožnje

Deonica regionalnog puta Pojate - Kraljevo od Kruševca do Trstenika jedna je od najopasnijih u ovom delu Srbije, a u petak ujutro je nekoliko sati bila zatvorena za saobraćaj zbog uviđaja nadležnih organa. Naročito je kritičan deo od Stopanje do Odžaka gde na pravcima pojedina vozila idu preko 130 kilometara iako se radi o naseljenim mestima. Zato su saobraćajne nesreće česte, a u proseku svakog meseca beleži se po jedan smrtni slučaj. Najnovija saobraćajna nesreća dogodila se neposredno uz mesto gde se nalazi spomen-ploča mladiću koji je poginuo pre četiri godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.