Slavnić junior „pao” kao diler droge

Izvor: Politika, 24.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavnić junior „pao” kao diler droge

Počelo saslušavanje petnaestoro narkodilera, a među prvih petoro, kojima je juče određen jednomesečni pritvor, nalazi se i sin Zorana Slavnića

Kruševac – Okružno javno tužilaštvo, posle dobijanja policijske krivične prijave, dostavilo je juče istražnom sudiji Okružnog suda zahtev za podizanje istrage protiv petoro udruženih narkodilera iz Kruševca i Beograda, među kojima je i Zvezdan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Slavnić, sin našeg proslavljenog košarkaškog asa i trenera Zorana Slavnića. Na predlog istražnog sudije, mera pritvora u trajanju do 30 dana izrečena je Zvezdanu Slavniću (32) iz Beograda, Nenadu Stevanoviću (33), Ivanu Delsinjoreu (26), Miljanu Baleviću (22) i Dragani Veljković (25) iz Kruševca.

Pripadnici Policijske uprave Kruševac priveli su optužene istražnom sudiji, u okviru opsežne akcije protiv narkodilera.

Nezvanično, ali iz pouzdanih izvora, saznajemo da su inspektori Policijske uprave u Kruševcu priveli petnaestoro osoba osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Posle isticanja mere zadržavanja u policiji, prvih petoro je privedeno istražnom sudiji Okružnog suda u Kruševcu, a Okružno javno tužilaštvo je dostavilo zahtev za sprovođenje istrage i predlog za određivanje pritvora u trajanju do mesec dana za članove udružene grupe narkodilera iz Kruševca i Beograda. Osumnjičenima je juče određen pritvor prema predlogu Okružnog javnog tužilaštva.

U zahtevu za sprovođenje istrage protiv prve petorke se, između ostalog, kaže da postoji osnovana sumnja da su se „udružili radi neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u periodu od maja do 20. oktobra 2008. godine”. Velika količina marihuane otkrivena je u kući Bojana Anđelkovića u Kruševcu, u Ulici prve južnomoravske brigade 34.

Pritvoreni su angažovali branioce u istražnom postupku, a Zvezdana Slavnića zastupa advokat Zoran Punoševac iz Kruševca. Kako nezvanično saznajemo, neki od osumnjičenih se, za sada, brane ćutanjem. Zaprećena kazna za delo koje se stavlja na teret osumnjičenima, po članu 246, stav 2, je kazna zatvora od pet do petnaest godina.

U toku je i saslušanje druge petorke osumnjičenih za prodavanje droge.

U gradu pod Bagdalom policijska akcija otkrivanja narkodilera uživa opštu podršku. Iz hitne medicinske pomoći poslednjih meseci lekari su se svakog jutra, uključivanjem u program kruševačkih TV stanica, žalili da gotovo svake noći imaju poneki slučaj „predoziranja drogom” i to veoma mladih ljudi. S druge strane, narkomani ne biraju sredstva da dođu do novca radi nabavke droge, uključujući i krivična dela razbojništva i drske krađe.

-----------------------------------------------------------

Zvezdanu nije pomogla amnestija

Boravak u zatvoru Zvezdana Slavnića nije novost za srpsku javnost, mada u Kruševcu izaziva iznenađenje posle amnestije koju je dobio u vreme izdržavanja zatvorske kazne zbog ubistva Olivera Ivanovića u klubu „Četiri sobe” u Beogradu marta 1998. godine. Ivanović je, kao što je poznato, umro 12 dana pošto ga je Slavnić ranio. Sin čuvenog košarkaša je tada osuđen na devet i po godina zatvora, ali mu je kazna, koju je izdržavao u KPZ Valjevo, amnestijom smanjena sa devet i po na osam godina zatvora. Zvezdan Slavnić je odgovarao i za druga dela nasilničkog ponašanja.

R. Stanković

[objavljeno: 25/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.