Situacija u Sjenici stabilnija,uspostavljen saobraćaj na putu Brzeće - Kopaonik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2012, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Situacija u Sjenici stabilnija,uspostavljen saobraćaj na putu Brzeće - Kopaonik

SJENICA/KRUŠEVAC/PIROT -

Vremenska situacija u Sjenici, posle višečasovne mećave koja je područje tog pešterskog mesta gotovo u potpunosti izolovala od sveta, danas je stabilnija, i očekuje se da tokom dana bude očišćen veći deo lokalnih puteva, rekao je Tanjugu načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije Selim Hukić.

Prema njegovim rečima, vetar više ne duva, a sneg pada mestimično. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Magistralni putni pravci su prohodni, dok je regionalni put Sjenica Buđevo još uvek neprohodan kao i 70 odsto puteva u nadležnosti lokalnih uprava, rekao je Hukić.

On je rekao da sva mehanizacija na terenu i očekuje se da će tokom dana biti očišćen i veći deo lokalnih puteva.

Normalizovano je vodosnabdevanje u gotovo svim mestima sjeničke opštine, a pojedina mesta još nemaju struju zbog kidanja niskonaponske mreže, rekao je Hukić.

Opštinski štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i kada se stanje u potpunosti stabilizuje preći će se na procenu eventualne materijalne štete.

Hukić je najavio da će se ta opština obraditi i republičkim vlastima za pomoć, jer kako kaže, Sjenica je siromašna opština sa veoma malim budžetom.

Uspostavljen saobraćaj na putu Brzeće - Kopaonik

Saobraćaj prema Kopaoniku iz pravca Brzeća normalizovan je, nakon što su pročišćeni smetovi na Jarmu, rekao je Tanjugu šef zimske službe održavanja "Kruševacputa" Ignjat Vidaković.

Saobraćaj na putu Brzeće-Kopaonik je uspostavljen oko 12.30 sati, pošto je pročišćena deonica puta, dužine dva kilometra, koja je bila zatrpana snegom, kazao je Vidaković i naveo da su sada prohodne obe saobraćajne trake.

Vidaković je naglasio da je zabrana za kamione i šlepere i dalje na snazi, kao i obavezna upotreba lanaca i zimske opreme za sve automobile.

Prema njegovim rečima, ovo je najznačajniji putni pravac u zimskom periodu kada "Kruševacput" mobiliše trećinu sredstava za čišćenje snega.

Tri staroplaninska sela zbog snega i dalje bez struje

Meštani tri sela na Staroj planini kod Zavojskog jezera u opštini Pirot zbog nevremena i visokih snežnih nanosa koji su pokidali mrežu i dalje su bez struje, rečeno je jutros u dežurnoj službi pirotske Elektrodistribucije.

Agenciji Beta rekli su u Elektrodistribuciji da su žitelji sela u gornjem Visoku na Staroj planini juče kasno po podne dobili struju, čije je snabdevanje bilo u prekidu od preksinoć zbog kvarova koje su izazvali sneg i nevreme.

Dežurni u Elektrodistribuciji u Pirotu Mile Andonović rekao je da su otklonjeni kvarovi na dalekovodu u gornjem Visoku i da su struju dobila sela Koprivštica i Pokrovenik u srednjem Visoku.

"U delu opštine zvanom srednji Visok snežni nanosi pokidali su dalekovode i naše ekipe su od ranih jutarnjih sati na terenu. Očekujemo da i meštani staroplaninskih sela Pakleštica, Bela i Gostuša u toku dana dobiju struju", rekao je Andonović.

Tehnički direktor Fonda za građevinsko zemljište i puteve u Pirotu Slobodan Rančić rekao je agenciji Beta da su putevi do sela u gornjem Visoku prohodni.

"Juče je očišćen sneg na putu do Hidroelektrane 'Pirot', a ekipe danas čiste sneg na putevima do staroplaniNskih sela Pakleštica i Bela gde je sneg viši od 40 centimetara. Snežni nanosi na pojedinim prevojima i na putu oko Zavojskog jezera viši su od metra", rekao je Rančić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.