Izvor: Politika, 19.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin ubio oca

Slobodan Marinković iz Kruševca jednim hicem iz ukradenog pištolja, posle kraće rasprave u porodičnoj kući, ubio oca Dragutina Filipovića

Kruševac – Policijska uprava u Kruševcu saopštila je juče da je odredila meru zadržavanja Slobodanu M. (36) iz Kruševca zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistva. Osumnjičeni Slobodan Marinković je 16. januara, oko 17.30 sati, u porodičnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kući, u naselju Prnjavor, ispalio jedan projektil u glavu svog oca Dragutina Filipovića i usmrtio ga na licu mesta. U policijskom saopštenju se još kaže da je osumnjičeni Slobodan u kratkom vremenskom periodu priveden i, uz krivičnu prijavu, predat istražnom sudiji.

Drugih detalja, za sada, nema, a na mestu zločina, u ulici Nenada Pavlovića 3, juče smo zatekli rođake pokojnog Dragutina, njegove sestriće Gorana i Dragana Stanojevića. Oni će se pobrinuti za sahranu ujaka, koji je dan pre tragične smrti predao zahtev za dobijanje penziju austrijskom penzionom osiguranju.

– Novembra prošle godine sahranili smo moju majku Ružicu. Sada se desilo ovo sa ujakom. Neki kažu da su se svađali i da je Slobodan bio pijan kad je pucao. Znam samo da je ujak imao nameru da se ženi, a da se moj brat Slobodan tome protivio, plašeći se da će svoju imovinu dati budućoj ženi – objašnjava Dragan.

Prema kazivanju rođaka pokojnog Dragutina, osumnjičeni je bio dosta problematičnog ponašanja, za razliku od druga dva rođena brata i sestre.

Posle ubistva oca, Slobodan je otišao kod braće od ujaka u obližnju kuću, gde su pripremali prase za slavu.

– Pošto je izvršio ubistvo, Slobodan je došao kod nas i ispričao šta se desilo. Došla je policija i dalje se zna. Nisam siguran zašto je Slobodan uzeo drugo prezime, različito od oca. Verovatno zbog namere da dobije boravak i dozvolu za rad u Austriji, gde cela familija radi – kaže Goran Stanojević.

Bojazan osumnjičenog Slobodana da će u slučaju ponovne ženidbe oca ostati bez nasledstva izgleda da je bila odlučujući motiv za sukob sa tragičnim posledicama.On je pištolj, prema nezvaničnom ali pouzdanom izvoru, ukrao od jedne svoje prijateljice. Komšijama nije nepoznato da je osumnjičeni „petljao” sa drogom. U toku je istraga, posle koje će se znati više detalja o motivima ovog ubistva.

-----------------------------------------------------------

Kajanje u istrazi

Tokom saslušanja kod istražnog sudije osumnjičeni Slobodan Marinković je priznao zločin, pokazao kajanje i objasnio da je to učinio u pijanom stanju. On je izjavio da ga je otac vređao i nazivao budalom, a da je njegov odgovor na sve optužbe bio da mu „u životu ništa nije pružio”. Slobodan je citirao oca Dragutina, koji je navodno rekao: „Ako ti ništa nisam u životu pružio, uzmi pištolj pa me ubi”. Onda je sin potegao ukradeni pištolj.

R. Stanković

[objavljeno: 20/01/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen zbog sumnje da je ubio oca

Izvor: 24sata, 19.Jan.2009

Osumnjičeni Slobodan M. je u popodnevnim časovima 16. januara ispalio projektil iz ukradenog pištolja marke 'crvena zastava' u glavu svog oca Dragutina F. (54) i usmrtio ga na licu mesta", navedeno je u policijskom saopštenju.

Nastavak na 24sata...

Uhapšeni zbog pljačke menjačnica

Izvor: B92, 19.Jan.2009

Kraljevo -- Trojici Podgoričana i jednom Čačaninu određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su opljačkali više menjanica, saopštila je Policijska uprava u Kraljevu... Prema saopštenju, istražnom sudiji Okružnog suda u Kraljevu privedeni su Vladan B. (32), Željko Š. (33) i Vladimir I. (31)...

Nastavak na B92...

Sin ubio oca zbog penzije

Izvor: Kurir, 20.Jan.2009, 10:37

KRUŠEVAC - Kruševačka policija uhapsila je Slobodana Marinkovića (36) iz Kruševca i odredila mu pritvor. On je osumnjičen da je u ulici Nenada Pavlovića ubio svog oca Dragutina Filipovića (53). Marinković je u petak po podne ispalio hitac iz ukradenog pištolja "crvena zastava" u očevu glavu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.