Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak u Ministarstvu odbrane: Da vojnici više ne šišaju travu

U Ministarstvu odbrane Srbije održan je sastanak s predstavnicima komunalnih preduzeća koja se bave zelenilom u Beogradu, Novom Sadu i Kruševcu, o zakonskim mogućnostima da te organizacije preuzmu održavanja zelenih površina u vojnim objektima.

Do sastanka je došlo na inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića, koji je rekao da je osnovni cilj Ministarstva odbrane da "zelene površine budu kvalitetno održavane, kao i do sada".

Cilj incijative je i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << omogući javnim komunalnim preduzećima da "eventualno zaposle nove ljude, dok će pripadnici vojske biti isključivo posvećeni obuci i jačanju vojničkih veština", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

"Mislim da se uključivanjem javnih komunalnih preduzeća postiže dvostruka dobit – vojnici će biti zadovoljniji, imaće više vremena za obuku i osposobljavanje, a stručne službe će obavljati svoj posao za koji će biti adekvatno plaćene", rekao je Đorđević.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci koji treba da doprinesu da održavanje zelenih površina u vojnim objektima što pre preuzmu javna komunalna preduzeća.

Prvi od njih jeste precizna procena površina i radova koje je potrebno preduzimati u svakom od objekata.

Đorđević se nedavno sastao i s predstavnicima javnih preduzeća "Srbijašume" i "Vojvodinašume", koje bi trebalo da preuzmu održavanje šumskih kompleksa u vojnim objektima.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brigu o zelenilu u vojnim objektima vodiće javna preduzeća?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2017

Na inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića, u Ministarstvu odbrane održan je sastanak sa predstavnicima javnih komunalnih preduzeća koja se bave zelenilom u Beogradu, Novom Sadu i Kruševcu, na kojem se razgovaralo o zakonskim mogućnostima da te organizacije preuzmu posao održavanja zelenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.