Radnički: Sa gnušanjem odbijamo da budemo uvučeni u još jednu kvazi aferu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jul.2023, 13:18

Radnički: "Sa gnušanjem odbijamo da budemo uvučeni u još jednu kvazi aferu"

Nakon informacija da je na adresu Fudbalskog saveza Srbije iz UEFA stigla prijava da je utakmica između Napretka i niškog Radničkog u Kruševcu označena kao sporna, iz Fudbalskog kluba sa "Čaira" oglasili su se saopštenjem u kom navode da klub sa "gnušanjem odbija da bude uvučen u još jednu kvazi aferu, kakve se klubu serviraju tokom čitave protekle sezone".

Mozzart sport je juče preneo saznanja da su u FSS stigle nove prijave iz Niona i da je meč >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << četvrtog kola plej-auta između Napretka i niškog Radničkog označen kao vrlo sporan. Dan kasnije odgovorio je Fudbalski klub Radnički koji u saopštenju navodi da su "šokirani navodima da je jedna od najneizvesnijih utakmica koju su u prvenstvu odigrali i u kojoj su na terenu izgarali da spasemo sezonu i čitav klub, na bilo koji način dovedena u pitanje".

Naš klub je prvi, nebrojeno puta ukazivao na greške i „propuste“, kada god su se oni dešavali na superligaškim terenima, upravo da bi se takve scene iskorenile iz srpskog fudbala. Sada dolazimo u apsurdnu situaciju, da se, u sezoni kada se našem klubu dosuđuje 15 jedanaesteraca i čak 12 crvenih kartona, sada prst uperuje u nas?!? Ako neko nije bio miljenik delioca pravde i same pravde ove sezone, onda je to FK Radnički iz Niša. Uostalom, za goli opstanak smo se grčevito borili do samog kraja poslednje baraž utakmice. Sami, protiv svih - kažu u saopštenju.

Sporan meč je odigran 9. maja, Radnički je pobedio sa 2:1, a golove su postigli Saša Marjanović i Miljan Škrbić.

Svako ko je prisustvovao ili gledao pomenuti meč mogao je da vidi sa koliko se energije i borbe naš tim trudio da donese pobedu. Prečka domaćina, stopostotne šanse i napadi koje su naš golman i čitav tim odbijali u samom finišu meča ukazuju da ne može da bude ni govora o bilo kakvoj nesportskoj radnji na tom meču - dodaju iz niškog kluba.

Iz Radničkog su se, kako kažu, glasno zapitali kako je moguće da je baš sada ovakva insinuacija dospela u javnost.

Dva meseca nakon pomenutog meča, mesec dana nakon završetka nacionalnog prvenstva. Ovo je, ovako predstavljeno, uvreda za čitav srpski fudbal. Najgore od svega bilo bi ako se ispostavi da ovo sami sebi radimo, da mi iz Srbije unižavamo domaći fudbal i urušavamo mu reputaciju u svetu. Radnički je i ranije ukazivao na to, a sada i ponavlja, mi smo za poštovanje svih zakona i propisa, koji treba da važe jednako za sve. U ovom trenutku, plasiranje ovakvih insinuacija govori da je cilj svega ovoga naš klub i naši principi, a ne neka borba za regularnost - dodaju.

Lazarevačkoj Kolubari je ranije oduzeto devet bodova i ekipa je ispala iz najjačeg ranga, ali je klub pred Sudom u Lozani osporio odluku, pa je CAS naredio Fudbalskom savezu da stopira izvršenje presude.

Sprovođenje presude je stopirano, a donošenje konačne odluke zakazano za 21. jul i početak nove sezone je pomeren za 29. jul.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.