Radikalna seča u Kruševcu

Izvor: Politika, 09.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikalna seča u Kruševcu

Direktor smenjen jer je odbio pred kamerama da potpiše pristupnicu SRS-u

Kruševac – Posetu američkog ambasadora Kamerona Mantera Kruševcu radikali su iskoristili za „čistku”, uz pomoć Dragana Todorovića, potpredsednika SRS-a. Poslanik SRS-a i predsednik Okružnog odbora te stranke Momčilo Duvnjak objavio je spisak imena direktora javnih preduzeća „koji će biti smenjeni”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << jer su primili Mantera. U Kruševcu je od prošle godine na vlasti koalicija SRS, DSS i SPS–PUPS.

Drobnjak je objavio i spisak imena funkcionera koji su, kako je rekao, na vlast došli „bez glasanja u Opštinskom odboru SRS-a” ili koji nisu članovi SRS-a.

„Odlukom Predsedničkog kolegijum, a na predlog Dragana Todorovića, smenjeni su Ivana Jovanović, direktor Biznis inkubator centra, Životije Ristić, direktor Regionalne TV Kruševac, i Momo Bojović, pomoćnik gradonačelnika za urbanizam. Oni su bez odobrenja stranke primili američkog ambasadora Mantera, iako se zna šta je on učinio za rasturanje SRS-a”, poručio je poslanik Duvnjak.

Biće smenjen i Milan Punišić, direktor Direkcije za urbanizam, i to zato što nije došao da javno, pred kamerama, potpiše pristupnicu SRS-u. „Obećao mi je da će doći da javno potpiše pristupnicu SRS-u, a nije došao i zbog toga će biti smenjen. Sumnjam da iza svega stoji čovek iz SNS-a Milan Bačević, treći čovek u SNS-u, sa kojim je naš Punišić prijatelj. Nasledio je njegovu profesorsku katedru u Kosovskoj Mitrovici”, poručio je Duvnjak i obećao da će koalicija DSS, SRS, SPS–PUPS ostati na vlasti do 2012. godine.

Milan Punišić povodom ovih optužbi kaže da neće potpisivati pod pritiskom nikakvu pristupnicu SRS-u. „Duvnjak je sve donedavno govorio o meni kao kvalitetnom kadru, nestranačkoj ličnosti. Niko ne razume kako on to misli da izvede kada sam ja na zakonit način postavljen na ovu funkciju. Ako želi da krši zakon, to je druga stvar. Pitanje je samo šta želimo u ovom slučaju: politiku ili struku”, ističe Punišić.

Bratislav Gašić, regionalni poverenik SNS-a, tvrdi da je poseta Mantera samo povod za čistku. On je novinarima podelio kopiju pisma Momčila Duvnjaka Draganu Todoroviću, koje sadrži spisak imena osoba zaposlenih preko SRS-a, a koje nisu izglasane u Opštinskom odboru ili koje nisu članovi stranke. Na spisku je čak deset osoba, među kojima su funkcioneri gradske uprave, šefovi odseka i sekretarice...

R. Stanković

[objavljeno: 10/04/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radikali smenili radikale zbog Mantera

Izvor: Blic, 09.Apr.2009

Odlukom Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke, na potpredsednika partije Dragana Todorovića, smenjeni su Ivana Jovanović, direktorka kruševačkog „Biznis inkubatora", Životije Ristić, direktor RTV „Kruševac", i Momo Bojović, pomoćnik gradonačelnika za urbanizam.....Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.