Purpur premijerno u Kruševačkom pozorištu

Izvor: Kurir, 02.Okt.2012, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Purpur" premijerno u Kruševačkom pozorištu

Reč je o velikoj predstavi u žanru satirične komedije, u kojoj učestvuje 16 glumaca i za čije je izvođenje pripremljeno 30 kostima

KRUŠEVAC - Kruševačko pozorište otvoriće u utorak, 2. oktobra novu sezonu premijerom predstave "Purpurno ostrvo", u režiji Ane Đorđević.

Upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić rekao je novinarima da je rediteljka priredila komad >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << po tekstu Mihaila Bulgakova, ruskog pisca klasične literature, čije je negovanje deo repertoarske politike te ustanove.

On je dodao da je reč o velikoj predstavi u žanru satirične komedije, u kojoj učestvuje 16 glumaca i za čije je izvođenje pripremljeno 30 kostima.

Rediteljka Ana Đorđević rekla je da su tokom pripreme predstave ostvarena njena idejna, žanrovska i vizuelna očekivanja.

"Predstava ispunjava kriterijume repertoara, ali i najrazličitijih festivala u zemlji i regionu i očekujem da će osvojiti brojne nagrade, kazala je Đorđević.

U komadu o pozorištu u staljinističkoj Rusiji, zaplet sa nizom komičnih i tragikomičnih situacija nastaje kada glumci pred cenzorom improvizuju generalnu probu.

Predstava "Purpurno ostrvo" u Srbiji je igrana samo u jednoj sezoni, odnosno 1972/73. na sceni Ateljea 212, kada ju je režirao Ljubomir Draškić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.