Počelo suđenje za slučaj Kruševac

Izvor: B92, 09.Jan.2013, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje za "slučaj Kruševac"

Suđenje trojici mladih reprezentativaca Srbije i njihovom kondicionom treneru za kruševački incident počelo je u sredu.

Prvo ročište suđenja za tuču naših i engleskih fudbalera održano je pred Višim sudom u Kruševcu.

Predsednik suda Dragan Zdravković rekao je agenciji Beta da su izjave dali Ognjen Mudrinski, Đorđe Despotović i Aleksandar Kirovski, kao i kondicioni trener Andreja Milutinović. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Postupak protiv fudbalera Gorana Čaušića je razdvojen zbog činjenice da on igra u Turskoj i nije mogao da dođe u sud, pa će se protiv njega postupak voditi posebno", rekao je Zdravković.

Dodao je da je pretres odložen za 19. mart jer bi preko Ministarstva pravde i konzulata trebalo dostaviti poziv da oštećeni, članovi mlade reprezentacije Engleske, dođu na pretres.

On je objasnio da bi oni trebalo da se izjasne da li se, kao oštećeni, pridružuju gonjenju, te da bi tada suđenje moglo i da se završi.

Zdravković je rekao i da su na ročištu pregledani snimci utakmice, odigrane 16. oktobra, kao i da su optuženi došli bez advokata jer delo za koje se terete to ne zahteva.

Četvorica fudbalera i kondicioni trener mlade fudbalske reprezentacije Srbije se terete za krivično delo nasilje na sportskim priredbama ili javnom skupu, za šta je predvidjena kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora i novčana kazna.

Zdravković je podsetio da je fizički obračun suština krivičnog dela za koje su mladi reprezentativci Srbije optuženi.

Ukoliko se donese osuđujuća presuda, izriče se i mera zabrane prisustvovanja takvim sportskim priredbama.

Incident se dogodio na kraju revanš utakmice baraža za Evropsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine, u kojoj je Engleska pobedila sa 1:0 i tako se ukupnim rezultatom 2:0 plasirala na završnicu turnira.

Zbog istog incidenta optužena su i dva engleska fudbalera i jednog trenera - krivične prijave protiv Stivena Kokera, Tomasa Liza i Stivena Viglija prosleđene su engleskom tužilaštvu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Orlići" prvi put pred sudijom u Kruševcu

Izvor: Mondo, 09.Jan.2013

Prvo ročište suđenja trojici fudbalera mlade reprezentacije Srbije i treneru koji su optuženi za fizički napad na igrače Engleske u oktobru, održano u Višem sudu u Kruševcu...Predsednik suda Dragan Zdravković rekao je da su pred sudom izjave dali Ognjen Mudrinski, Đorđe Despotović i Aleksandar...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.