PROTEST U VARVARINU ZBOG KALDRME Ne damo naše kocke Kruševljanima i Gašiću!

Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST U VARVARINU ZBOG KALDRME "Ne damo naše kocke Kruševljanima i Gašiću!"

Građani Varvarina su ogorčeni jer "Kruševacput" granitne kocke koje su izvađene sa ulica u centru mesta - vozi u Kruševac.

Zbog toga su juče u centru Varvarina održali skup "Svi za kaldrmu!".

"Kruševacput" je 7. marta počeo rekonstrukciju regionalnog puta drugog reda u dužini od 1.500 metara kroz centralne ulice u Varvarinu. Vadi se kocka postavljena pre 50 godina kako bi bio postavljen asfalt >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je razbesnelo Varvarince.

- Nismo imali uvid u projekat i nismo znali da će kocka biti zamenjena asfaltom. Kada su počeli radovi, šokirali smo se. Drugi problem je što se kocka odnosi u Kruševac umesto da ostane kako bismo uredili pešačku zonu - kaže Marija Brajović, jedan od inicijatora građanskog protesta Varvarinaca.

Odbornici SO Varvarin su, na zahtev građana, jednoglasno usvojili odluku da se ovlasti rukovodstvo opštine da pošalje zahtev da se radovi obustave.

- Centri skoro svih gradova u Evropi su popločani kamenom i kockom. Zašto se to sada sklanja i odvozi u Kruševac? Mi, Varvarinci smo i emotivno vezani za kocku - kaže Slađana Simić Dimitrijević.

Varvarinci prete da će blokirati radove ukoliko se ne ispoštuju zahtevi.

- Kada sam video kako kopaju kocku, zaplakao sam od muke. Popločavanje centra Varvarina je urađeno krajem 60-ih godina, trajalo je skoro godinu i po dana i rađeno je ručno. Novac za kocke obezbedili su Varvarinci samodoprinosom - priča Dragiša Simić.

Pročitajte još:

Naručilac posla su "Putevi Srbije", a izvođač "Kruševacput" je planirao da radove završi do 24. marta jer bi tog dana premijer Vučić i predsednik Nikolić trebalo da na skupu kod Varvarinskog mosta prisustvuju obeležavanju početka NATO bombardovanja Srbije.

Poklon SNS Varvarincima

Varvarinci su besni i jer je radove u njihovom mestu, okružen lokalnim funkcionerima naprednjaka, otvorio potpredsednik SNS Bratislav Gašić rečima: „Ovo je poklon SNS Varvarincima!“. Sumnjaju da se kocka transportuje u Kruševac kako bi neko zaradio od njene prodaje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.