PRIMIO MITO OD 50.000 EVRA ZA ENERGETSKU SAGLASNOST

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIMIO MITO OD 50.000 EVRA ZA ENERGETSKU SAGLASNOST

KRUŠEVAC- Kruševačka policija uhapsila je radnika Gradske toplane Milana Simića (35) i direktora preduzeća Jugas Dragana Miletića zbog sumnje da su iskorišćavanjem položaja pribavili za sebe imovinsku korist od gotovo 50.000 evra.

Sumnja se da je Simić u septembru 2008. godine iskoristio svoj službeni položaj stručnog saradnika u službi razvoja, projektovanja i realizacije investicija za termoenergetiku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tako što je izmenio energetske saglasnosti iz jula i avgusta 2007. kako bi investitoru nadgradnje u ulici Aljendeovoj 15, 17 i 19 omogućio priključenje.

Za tu uslugu je od investitora primio 24.650 evra, navodi se u saopštenju kruševačke policije.

Takođe se sumnja da je uslovio investitore nadgradnje u ulici Aljendeovoj 15, 16, 17 i 19, kao i u ulici Jovana Dučića br 13,20 i 22. da kao jedinog mogućeg izvođača radova izaberu preduzeće Jugas d.o.o. sa poslovnim sedištem u Kruševcu.

Na taj način je direktoru preduzeća Miletiću pribavio korist u iznosu od 23.310 evra.

Primljeni novac po tom osnovu Miletić nije proknjižio kroz svoju poslovnu dokumentaciju, navodi se u saopštenju.

Oni će u zakonskom roku biti privedeni nadležnom istražnom sudiji, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i falisikovanja službene isprave.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.