PRESEK STANJA U RASINSKOM OKRUGU: Najviše slučajeva u Kruševcu, sedam novih pacijenata

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020, 17:58

PRESEK STANJA U RASINSKOM OKRUGU: Najviše slučajeva u Kruševcu, sedam novih pacijenata

U Aleksandrovcu je njih četvoro, dok je u Brusu dva novoobolela

Novih 13 obolelih od KOVID 19 potvrđeno je u Rasinskom okrugu,čime se broj obolelih od početka epidemije, prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac popeo na čak 497. Među novopotvrđenim pozitivnim slučajevima je sedam pacijenata iz Kruševca, iz Aleksandrovca je njih četvoro, dok je u Brusu dva novoobolela.

Vanredna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << situacija nije još uvek proglašena ni u jednoj lokalnoj samoupravi u okrugu. Štab za vanredne situacije u Kruševcu je od početka epidemije registrovao 323 slučaja. U Aleksandrovcu je KOVID-19 utvrđen kod 67 a u Brusu u 58 slučajeva.

Broj lica kod kojih je PCR test pokazao prisustvo virusa je prema zvaničnim podacima ZZJZ ostao nepromenjen u Varvarinu 27, Ćićevcu 12 i u Trsteniku 12. Prema saznanjima, trenutno je na teritoriji okruga 143 aktivna slučaja.

Pacijenti se leče na Infektivnom odeljenju u Kruševcu,ali i u kliničkim centrima u Kragujevcu i Nišu.

Pritisak na KOVID-ambulante pri domovima zdravlja je veliki: iz Brusa je u subotu saopšteno da se samo u proteklih 48 sati 45 ljudi javilo sa disajnim tegobama, dva pacijenta su transportovana za kruševačku bolnicu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.