Izvor: Danas, 16.Dec.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor Agencije danas o Gašiću

Beograd - Odbor Agencije za borbu protiv korupcije odlučivaće danas o žalbi još uvek aktuelnog ministra odbrane Bratislava Gašića, rečeno je Danasu u ovom nezavisnom regulatornom telu. Gašić, kojeg Agencija tereti da je u sukobu interesa kada je, kao gradonačelnik Kruševca, zaključio ugovore s firmama u vlasništvu svoje supruge i sina, uložio je žalbu na tu odluku Odboru agencije koja je u Agenciju stigla 12. oktobra.

U rešenju Agencije se navodi da je Gašić kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << gradonačelnik Kruševca 2013. i 2014. zaključio dva ugovora sa firmom "ADD Production", u vlasništvu njegove žene Irene Gašić, i dva sa preduzećem "BNZ Higijenic", čiji je suvlasnik njegov sin Vladan. Tadašnji gradonačelnik nije obavestio Skupštinu grada Kruševca i Agenciju o sumnji u postojanje sukoba interesa, čime je prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, pa mu je izrečena mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona, navedeno je u rešenju. Agencija je utvrdila da je ugovorima sa kompanijom "ADD Production" od 30. januara 2013. i 2. februara 2014, u koje je Agencija imala uvid, propisano da se tom preduzeću plaća 100.000, odnosno 150.000 dinara mesečno za uslugu obaveštavanja javnosti o radu gradskog rukovodstva. "BNZ Higijenic" dobio je 720.000 dinara za uslugu "elektronskog informisanja na LED ekranu za potrebe Gradske uprave" prema ugovoru od 26. februara 2013, a ugovorom od 3. marta 2014. propisano je da grad Kruševac toj firmi plaća 100.000 dinara mesečno za usluge u oblasti informisanja i emitovanja programa. Takođe, "ADD Production" je iz budžeta grada dobila 3.980.000 dinara subvencija od 2012. do 2014. kada je na čelu Kruševca bio Bratislav Gašić, a kompanija njegovog sina dobila je u istom periodu 1.640.000 dinara, od čega preko milion samo u 2014.

U obrazloženju rešenja Agencije između ostalog se navodi i da je sadašnji ministar odbrane pred Agencijom osporio navode o povredi zakona, tvrdeći da su oni "potpuno neosnovani i netačni".

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.