Obustavljen saobraćaj na pruzi Kruševac-Stalać

Izvor: RTS, 17.Maj.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljen saobraćaj na pruzi Kruševac-Stalać

"Železnice Srbije" su u 10.15 zbog velikih poplava koje su ugrozile prugu i železničku infrastrukturu obustavile saobraćaj na deonici Kruševac - Stalać.

Kako se navodi u saopštenju, nijedan voz, ni železnička garnitura nisu na toj deonici ostale "zarobljene" vodom.

Tokom jutra je zatvorena za saobraćaj i pruga Sremska Mitrovica - Martinci zbog rasta vode u kanalu koji je povezan s rekom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Savom, jer ni po jednom od dva postojeća koloseka na ovoj relaciji nije bilo moguće organizovati bezbedan železnički prevoz.

"Sve stručne službe srpskih železnica i raspoloživa mehanizacija su na terenu, kako bi se na pojedinim deonicama gde je to moguće pruge što pre popravile i osposobile za bezbedno odvijanje saobraćaja", piše u saopštenju.

"Železnice Srbije" su navele da su jutros u 5.00 počeli radovi na popravci pruge Paraćina - Ćićevac i da se očekuje da će pruga do kraja dana biti osposobljena za saobraćaj.

Jutros u 8.30 počeo je i remont pruge kod Malog Požarevca i ukoliko ne bude nepredviđeni teškoća, i ta deonica biće završena do kraja dana.

Štab za vanredne situacije "Železnica Srbije" zaključio je da se gde god je to moguće prioritetno počne osposobljavanje deonica između Beograda i Bara, najpre između Čačka i Požege i oko Kosjerića.

"Osim toga, prioritetan zadatak je uspostavljanje bezbednog železničkog saobraćaja na niškoj pruzi preko Mladenovca, kao i na deonici Lapovo - Kraljevo", navele su "Železnice Srbije".

To preduzeće saopštilo je i da je jutros iz železničke stanice Beograd do Rume krenuo vanredni voz sa 200 železničara, kako bi u dogovoru sa Štabom za vanredne situacije pomogli u borbi protiv poplava na teritoriji Šapca, Sremske Mitrovice i drugih gradova u tom regionu gde je pomoć trenutno neophodna.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.