Izvor: Blic, 23.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne smenjuju direktore optužene za zloupotrebu

KRUŠEVAC - Nakon dvomesečnih sukoba došlo je do primirja u redovima kruševačkih radikala. Ceh sukoba između narodnog poslanika Momčila Duvnjaka i Radovana Milovankića, predsednika Gradskog odbora, platiće troje direktora javnih preduzeća koji će biti smenjeni.



Radovan Milovankić, predsednik Gradskog odbora SRS, demantuje navode Srpske napredne stranke da se sastajao sa liderima ove partije u Beogradu, što je i bio jedan od razloga za sukob u redovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radikala.

- Nikada se nisam sastajao, pregovarao niti imao bilo kakve kontakte sa Tomislavom Nikolićem, Aleksandrom Vučićem ili bilo kojim visokim funkcionerom SNS. Sve što se dešavalo drugim strankama kada su se cepale sada se desilo i nama, a bilo je pokušaja da se pored SRS rasturi i lokalna koalicija u Kruševcu - tvrdi Milovankić.

Momčilo Duvnjak, narodni poslanik i predsednik Okružnog odbora, kaže da će, bez obzira na smirivanje strasti, biti smenjena trojica direktora javnih preduzeća.

- Odluka Predsedničkog kolegijuma SRS se mora ispoštovati, a naše je pravo kao stranke u vlasti da postavljamo svoje direktore. To što je direktor Direkcije za izgradnju grada Milan Punišić predložen od Upravnog odbora ne znači puno, jer je slična situacija bila i sa bivšim direktorom Petrovićem. Sada ćemo proceduru sprovesti unazad i on će biti smenjen - kaže Duvnjak.

Milan Punišić će sa mesta direktora Direkcije za izgradnju grada biti smenjen jer je odbio da javno potpiše pristupnicu SRS i jer ga radikali sumnjiče za kontakte sa SNS. Pored njega, biće smenjeni i Životije Ristić, direktor TV Kruševac, i Ivana Jovanović, direktorka Biznis inkubatora, jer su primili američkog ambasadora Kamerona Mantera. Očekuje se da oni zvanično budu razrešeni dužnosti krajem maja ili početkom juna na narednoj sednici Gradske skupštine. Takođe je smenjen i Momo Bojović, pomoćnik gradonačelnika za urbanizam i građevinarstvo, jer je na tu funkciju postavljen bez saglasnosti Gradskog odbora. Njega će zameniti Dušan Lazarević.

Za sada nema najava da će biti smenjeni akteri afera "mimoza” i "bič volej” Nataša Marković, predsednica Skupštine, i Vlado Đuković, član Gradskog veća, iako je utvrđeno da su potrošili novac iz budžeta bez saglasnosti koalicionih partnera.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.