Na ekranu samo sneg

Izvor: Blic, 18.Avg.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ekranu samo sneg

KRUŠEVAC - Stanovnici nekoliko ulica u centru Kruševca već nekoliko godina imaju problema s prijemom televizijskog signala. Neki su promenili više različitih antena, ali na ekranu i dalje imaju samo sneg ili, u najboljem slučaju, nekvalitetnu sliku.

- Problemi su počeli pre tri, četiri godine. Kupio sam najmanje 16 raznih antena, ali poboljšanja nema. Ponekad na ekranu imam samo sneg, dok se u pozadini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čuje radio program. Ne mogu da gledam Olimpijske igre jer slike na drugom programu čas ima pa nema, dok prvi program primam sa smetnjama. Od pre nekoliko dana nemam ni B92. Prazan ekran, samo sneg. Jedina stanica koju normalno mogu da pratim je TV Kruševac - priča Toma Lević iz Ulice Majke Jugovića.

Slična situacija je i u ostalim ulicama i zgradama u krugu oko 500 metara od centra grada. Na probleme s prijemom televizijskog signala žale se i u Balšićevoj i Jastrebačkoj ulici, u zgradi iza hotela „Evropa" i još nekim zgradama.

- Pre nekoliko godina sam se pismeno obratio tehnici Radio-televizije Srbije sa molbom da pokušaju da reše problem, ali su mi odgovorili da su oni odradili sva neophodna merenja i da su rezultati dobri. Ne znam koji je razlog za to što nemamo televizijski signal, ali pretpostavljam da su to silne antene radio i TV stanica i provajdera mobilne telefonije okačene na hotel „Rubin" i okolne visoke zgrade - smatra Vladeta Gajić iz Ulice Majke Jugovića.

Građani su nezadovoljni jer redovno plaćaju pretplatu javnom servisu, a nemaju signal.

- Ovde nemamo mogućnost da uvedemo kablovsku, ali i da postoji, ne bih to uradio. Neću da plaćam tri televizijske pretplate, već samo želim normalnu sliku na televizoru. Da živimo u nekoj nedođiji još bih i razumeo, ali da u centru Kruševcu u 21. veku nemamo TV sliku stvarno je tužno. I što je najgore, ne znamo kome da se žalimo - dodaje Toma Lević.

Provera koju su uradili tehničari RTV Kruševac pokazala je da je signal u centru grada, ipak, kvalitetan.

- Antene na obližnjim zgradama sigurno ne utiču na kvalitet signala. Ponekad se desi, zbog snega ili vrućine, da signal nakratko oslabi, ali se takvi problemi brzo rešavaju. Najverovatnije da su uzroci problema usmerenje antene ili prepreke u blizini same antene. Što se tiče povremenog nestajanja signala B92, to je zbog nestanka struje na predajniku na Goču - ističe Žika Savić iz tehnike RTV Kruševac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.