Mrtva riba pluta rekom Rasinom

Izvor: B92, 14.Jun.2012, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrtva riba pluta rekom Rasinom

Kruševac -- U gornjem toku reke Rasine, kod Aleksandrovca, pripadnici ribočuvarske služba "Rasina plus" iz Kruševca pronašli su nekoliko hiljada mrtvih riba.

Načelnik te službe Milan Milošević rekao je da je protiv NN lica podneta krivična prijava. Prema njegovim rečima, šteta još nije utvrđena, a ribočuvarska služba uspela da iz reke izvadi samo 30 odsto mrtve ribe, uglavnom potočne mrene i pastrmke. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On kaže i da je u proseku pronađeno oko 400 mrtvih riba po kilometru.

"Agencija za zaštitu životne sredine i vodoprivredni inspektor uzeli su uzorke vode i sada se obilaze potencijalni zagađivači. Dok se ne utvrdi odgovornost, krivična prijava će biti podneta protiv NN lica", rekao je Milošević.

On je kazao da je riba na kojoj će se vršiti analize trenutno zamrznuta i da će, nakon ispitivanja, biti uništena. Milošević je istakao da su ribočuvari i prethodne godine pronalazili mrtvu ribu u reci Rasini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nekoliko hiljada mrtve ribe pluta Rasinom

Izvor: Kurir, 14.Jun.2012

Ribočuvarska služba uspela da iz reke izvadi samo 30 odsto mrtve ribe, uglavnom potočne mrene i pastrmke, a u proseku je pronađeno oko 400 mrtvih riba po kilometru..KRUŠEVAC - U gornjem toku reke Rasine, kod Aleksandrovca, pripadnici ribočuvarske služba "Rasina plus" iz Kruševca pronašli su...

Nastavak na Kurir...

Potraga za zagađivačem Rasine

Izvor: Danas, 14.Jun.2012

Pripadnici ribočuvarske službe „Rasina plus“ iz Kruševca pronašli su nekoliko hiljada mrtvih riba koje plutaju rekom Rasinom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.